Aira Tammemäe • 13. august 2012
Jaga lugu:

Klaassen jätkab kinnisvaraäris ilma Re/Maxi litsentsita

Täna alustab ametlikult oma tegevust uus Eesti kapitalil põhinev kinnisvarabüroo EPICENTER, mis on loodud endise Re/Max Professionalsi meeskonna baasil. Eestlased loobusid USA kaubamärgi Re/Max frantsiisimisest.

Rohkem kui 30ne kogenud maakleriga  Epicenter on juba alustades üks Tallinna suurematest kinnisvarabüroodest.“Tänasel päeval lonkab kinnisvara vahendusteenuste turg tugevalt ühte jalga,“ arvab kinnisvarabüroo Epicenter juhatuse esimees Leanika Klaassen.

“Kinnisvara ost või müük on enamike inimeste jaoks nende elu suurim finantstehing. Seega peaks tipptasemel, personaalne ja kliendi vajadustele vastav teenus olema standard, kuid kahjuks see tihtipeale nii ei ole," viitab Klaassen nende võimalustele.

Pindi Kinnisvara juht Peep Sooman tervitab uut kaubamärki Eesti kinnisvaraturul, kuid möönab, et tuntust tuleb neil hakata nullist ehitama. "Tegijad on samad, protsessid on samad, peamine tähelepanu läheb neil turu teavitamisele," arvab Sooman. Samas saab Sooman Re/Max Professionalsi meeskonna iseseisvumisest aru. "Ma tean väga hästi, kui keeruline on rahvusvahelise frantsiisi all tegutsemine. Bürokraatia asemel valiti vabadus," kommenteerib ta uudist.

Re/Max kaubamärk on pärit USA turult ning müüdud frantsiisina üle maailma.Viis aastat tagasi tõi Klaassen  selle maailma suurima kinnisvara kaubamärgi Eesti turule. "Alguses olid minu ootused väga kõrged. Järgnevad aastad näitasid samas selgelt, et meie jaoks RE/MAX kaubamärk  ennast ei õigustanud.  Uue Epicenter kaubamärgi turule toomine on eelkõige ajendatud klientide ja koostööpartnerite vajadustest," kommenteeris Klaassen.

 "Ega ilmaasjata räägita Euroopa ja USA ärikultuuride erinevusest. Ühisosa ei ole nii palju, et see äriliselt ära tasuks, " viitab Sooman ühele võimalusele, miks Re/Max Professionalsi maaklerid tegid frantsiisiga jätkamise asemel oma firma.

Eesti kinnisvaraturul ei ole just  hiilgeajad uue firmaga alustamiseks. "Mina olen sellega väga rahul. Buumi ajal rabati käest kõik ja pidi ainult lepingutele alla kirjutama, maaklerite hulgas levis tol ajal ütlus “võidab see, kellel on kiirem printer”. Nüüd, kui turg on põhjas käinud ja vaikselt stabiliseerunud, hakkavad turul üha enam rolli mängima meie trumbid -   töö kvaliteet ja tulemuslikkus," on Klaassen optimistlik.

Enamik maakleritest valisid RE/MAX'is jätkamise asemel uue EPICENTER kaubamärgi. "Mõned inimesed lahkusid ka omal soovil ja mõnede inimestega lõpetasime lepingud ise, kuid see on uue alguse puhul tavapärane. Kokkuvõttes võib öelda, et alles jäi tugev tuumik, kellega edasi areneda." viitab ka Klaassen meeskonna jätkusuutlikkusele.

Kuigi kumbki osapool seda otseselt ei tunnista, ei kulgenud Re/Max Professionalsi meeskonna lahkumine RE/MAX i kaubamärgi alt siiski päris ilma probleemideta. Alates selle aasta algusest esindab Eestis RE/MAX regioonifrantsiisi Selestre OÜ (RE/MAX Estonia), mille omanikud on Re/Max Centrali maaklerid. Sisuliselt tuli Klaassenil frantsiisi osta konkureerivalt kinnisvarabüroolt . "Vanast lahti ütlemine ja uuesti alustamine on paljude inimeste jaoks raske, eelkõige emotsionaalselt, kuid vahel on see ainuõige samm. Meie näeme selles eelkõige võimalust ja väljakutset teha asju paremini ja tulemuslikumalt." vastab Klaassen diplomaatiliselt.

Re/Max regioonifrantsiisi esindaja lubas omapoolse kommentaari edastada tänase päeva jooksul.

 

 

Jaga lugu:
Seotud lood
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee