Aira Tammemäe • 22. august 2012
Jaga lugu:

Kohila Vineer ei võta tööle müügimeest

Kohila Vineer, kuhu investeeritakse tänavu üheksa miljonit eurot, ei müü oma toodangut Eesti turul ega võta seetõttu tööle ühtegi müügiinimest.

Augusti keskel kirjutas Äripäev, et Kohila Vineer investeerib tänavu kuni üheksa miljonit eurot uutesse seadmetesse, tehnoloogiasse ja tootmise laiendamisse. Kohila Vineer on osa Latvijas Finieris Groupist, kes omab tehaseid Baltikumis. Ettevõtte müügivõrgustik katab rohkem kui 50 riiki sealhulgas asuvad nende müügikontorid kümnes riigis - Saksamaal, Suurbritannias, Prantsusmaal, Rootsis, Soomes, Itaalias, Madalmaades, Hispaanias, USA-s ja Jaapanis.

Eesti turul müüb Kohila Vineer vaid marginaalse osa toodangust, eelkõige tootmisprotsessi kõrvalprodukte. Latvijas Finiers Grupi avalike suhete juhi Jolanta Medne sõnul seetõttu Eestisse müügiorganisatsiooni ka ei tule. "Meie müügikontorid teenindavad koduturgu otse ja regionaalsest spetsialiseerumisest lähtuvalt. Müügikontorid ei paku ainult müüki, vaid jälgivad ka turutrende ning kliendi vajaduste muutumist, mis mängib olulist rolli ka uute toodete väljatöötamises," kirjeldab Mende.

Näiteks toob ta ühe tootegrupi, mis eeldab ka müügitööks spetsiifilisi teadmisi. "Pakume spetsiaalseid vineertooteid veoautokastide ning kaubikute ehitamiseks. Transport on äärmiselt nõudlik tööstussektor, mis otsib pidevalt võimalust muuta transpordivahendid kergemaks, säilitades või suurendades nende tugevust. Seega töötame klientidega vahetult, et leida innovaatilisi lahendusi, mida hiljem tootmises rakendada."

Mende peab oluliseks, et müügi- ja tootearenduse osakondade töötajad valdavad kohalikku keelt ning on teadlikud piirkonna traditsioonidest. Seetõttu ei plaani nad müügivõrku tsentraliseerida ning laienevad pigem turgudel, kus on nende peamsied kliendid.

Latvijas Finiersi suuremad eksporditurud on hetkel Saksamaa ning Ühendkuningriikid (müügikäibest 15-20%), järgnevad Prantsusmaa, Soome, Itaalia ning Madalmaad (5-10% igas piirkonnas). "Vana Euroopa" moodustab kokku 70-80% müügikäibest.

 

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt