Aira Tammemäe • 19. oktoober 2012
Jaga lugu:

EMT: me ei kaota liidripositsiooni!

Kolmandas kvartalis hiilgas kasvunumbritega taas Elisa Eesti. EMT allajäämine Elisale pani Äripäeva Best Salesi toimetuse küsima, kas aastal 2013 võib telekommunikatsiooni turul olla uus liider. EMT on siiski oma liidripositsioonis kindel.

"Kindlasti jääb EMT edasi turuliidriks, ja mitte ainult 2013, vaid ka edaspidi," kinnitas EMT avalike suhete juht Kaja Sepp.

Elisa Eesti juhi Sami Seppäneni arvates on turuliidriks saamist võimatu ennustada. "Turg muutub nii kiiresti. Turuliidriks saamise eesmärk on meil olnud aastaid ja mõned aastad sinna tänna ei oma tähtsust, kui ettevõttel on 130 aastane ajalugu,"  võtab Seppänen asja rahulikult.

Elisa Eesti kasvunumbrid on olnud viimasel ajal konkurentidest paremad. Eesti suuruselt teise sideoperaatori Elisa kliendibaas kasvas tänavu kolmandas kvartalis võrreldes eelmise aasta sama ajaga 85 000 kliendi võrra, ulatudes kvartali lõpus koguni 624 293 kliendini.

Kolmanda kvartali lõpu seisuga oli EMT-l 803 000 klienti, neist 578 000 lepingulist ja 225 000 kõnekaardi kasutajat. Eelmise aasta kolmanda kvartaliga võrreldes lisandus EMT-le 49 000 uut klienti.

Sepa sõnul on Elisa kliente võitnud odavaima hinna pakkumise lubadusega, konkureerides selles vallas eeskätt Tele2-ga, kes samuti on end defineerinud odavoperaatorina. Odavoperaator Tele2 Eesti  teatel kasvas nende kliendibaas kolmandas kvartalis 26 700 inimese võrra 525 000-ni.

"EMT panustab enam kvaliteedile ja innovatsioonile – näiteks on EMT juba peaaegu kaks aastat pakkunud oma klientidele 4G teenust, teised operaatorid plaanivad avada 4G võrgu klientidele tänavuse aasta lõpus," viitab Sepp EMT konkurentsieelisele. 

Sepa arvates on oluline märkida, et EMT uute klientide juurdekasv on tulnud just lepinguliste klientide, mitte kõnekaardi kasutajate arvelt. "Lepingulised kliendid on reeglina püsivamad ja lojaalsemad teenusekasutajad," kommenteerib Sepp.

Seppänen keeldus konkurentide III kvartali tulemusi kommenteerimast.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee