Aira Tammemäe • 26. november 2012
Jaga lugu:

Briti jõulukruiis läbib esmakordselt Tallinna

Teisipäeva hommikul kell 9 saabub Fred Olsen Cruises laevaga Black Watch Tallinna ligi seitsesada Suurbritanniast pärit kruiisituristi. 

“Black Watchi külaskäik on meie jaoks tähelepanuväärne saavutus, kuna varem ei ole britid talvisel hooajal nii kaugele Läänemere idaosasse kruiisireise korraldanud,” ütles AS-i Tallinna Sadam turundus- ja kommunikatsioonijuht Sirle Arro.

Tallinna Sadama kruiisikaile hommikul kell 9 silduvalt aluselt suundub enamus reisijatest turismifirma Estonian Holidays poolt korraldatud ekskursioonidele. Lisaks tavapärastele tuuridele vanalinn-Kadriorg-Pirita, Tallinna panoraam ja Rocca al Mare vabaõhumuuseum on lähenevate pühade ootuses programmis ka mitmeid jõuluteemalisi ettevõtmisi.

Turistide päevakavas on Viimsi Jõulutuur, mis hõlmab kontserti Püha Jaakobi kirikus, Viimsi vabaõhumuuseumis vanaaja jõulude näitusega tutvumist ja Rannarahvamuuseumis omakorda tutvumist väljapanekuga nõukogude aja jõuludest. “Rannarahvamuuseumis toimub ühtlasi väike jõululaat ning pärast seda jääb turistidele ka vaba aega, et iseseisvalt talvises Tallinnas seigelda ja saabuvate pühade eel sisseoste teha,” märkis Arro.

Mõned kruiisituristid on otsustanud ka omapäi Tallinna ja siinsete vaatamisväärsuste ning jõuluturgudega tutvuda. “Natuke on selle külaskäigu valguses küll kahju sellest, et lund lubatakse alles paar päeva pärast kruiisituristide saabumist,” lausus Arro. “Kuid usume sellegipoolest, et jõuluootel Tallinna pakub meie külalistele meeldivat elamust ja annab ühtlasi põhjuse hiljemgi siia tagasi tulla.”

Black Watchi pardal saabub Tallinna kokku 655 kruiisituristi. Neist valdav enamus on Suurbritanniast, kuid reisijate hulgas on ka Kanada, Austraalia, USA, Iirimaa, Norra, Slovakkia ning Tai kodakondseid. Kruiisilaeva Black Watch meeskond koosneb 338 inimesest.

Briti turistide jõulukruiis algas eelmisel neljapäeval Suurbritannia suurimast reisisadamast Southamptonist ja Tallinn ongi laeva esimene peatuspaik. Tallinnas viibitakse kella 9 kuni 16. Pärast Eestit külastavad britid Peterburi, seejärel tagasiteel Inglismaa suunas Läänemerel seilatesHelsingit, Warnemündet ja Kieli. Tagasi Southamptoni jõuab talvekruiis 4. detsembril.

Jõulude ajal on Tallinnasse oodata veel Rootsi kruiisturistid Birka Cruises laevaga. Lisaks külastavad Tallinna detsembri lõpus ja jaanuari alguses juba traditsiooniks saanud Vene turistidega talvekruiisid Tallinki ja St. Peter Line poolt opereeritavatel laevadel.

Kokku külastab eeloleval talvel Tallinna üheksa  kruiisilaeva, mis on kahe võrra rohkem kui eelmisel talvel.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt