Aira Tammemäe • 10. detsember 2012
Jaga lugu:

Soomest turiste vähem, Venemaalt rohkem

 Majutusettevõtetes peatus 2012. aasta oktoobris 220 000 sise- ja välisturisti, mis oli 3% enam kui eelmise aasta oktoobris, teatab Statistikaamet. Venemaalt tulnute arv suurenes 18% Soome turiste oli 3% vähem.

Oktoobris peatus majutusettevõtetes 144 000 välisturisti ehk 65% majutusteenuseid kasutanud turistidest. Kaks kolmandikku majutatud välisturistidest saabus naaberriikidest Soomest, Venemaalt ja Lätist.

Eelmise aasta oktoobriga võrreldes vähenes Soome turistide arv 3% ning suurenes Venemaalt ja Lätist tulnute oma (vastavalt 18% ja 11%). Suurematest turismipartnerriikidest jäi Rootsi ja Saksamaa turistide arv eelmise aasta oktoobriga võrreldes samale tasemele ning Norra turistide arv vähenes 3%. Enamik välisturiste peatus jätkuvalt Tallinnas — 77% majutatud välisturistidest. 7% majutatud välisturistidest peatus Pärnu, 5% Tartu ja 3% Ida-Viru maakonna majutusettevõtetes.

Oktoobris peatus majutusettevõtetes 76 000 siseturisti, mis oli 6% enam kui mullu samal kuul. Tallinnas peatus ligi viiendik, Pärnu maakonnas 14%, Tartu maakonnas 13% ja Ida-Viru maakonnas kümnendik majutusteenuseid kasutanud siseturistidest.

Oktoobris pakkus külastajatele majutusteenust 820 majutusettevõtet 18 000 toa ja 39 000 voodikohaga. Täidetud oli 45% tubadest ja 35% voodikohtadest. 36% oktoobris müügilolnud voodikohtadest oli Tallinna majutusettevõtetes ning voodikohtade täitumus Tallinnas oli oluliselt suurem riigi keskmisest — täidetud oli pool voodikohtadest. Pärnu, Tartu ja Ida-Viru maakonna majutusettevõtetes oli vastavalt 13%, 7%, 6% voodikohtadest ning voodikohtade täitumus oli Tartu ja Pärnu maakonna majutusettevõtetes võrdne riigi keskmisega, Ida-Viru maakonnas aga viis protsendipunkti kõrgem.

Ööpäev majutusettevõttes maksis oktoobris keskmiselt 31 eurot ning oli mullusega võrreldes kolm eurot kallim. Keskmisest kallim oli ööbida Tallinnas.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee