19. detsember 2012
Jaga lugu:

Liiwi Heliisis salaviinaäri finaal

Eelmisel nädalal mõisteti kohtus süüdi neli Liiwi Heliisiga seotud inimest, kes valmistasid tehase territooriumil salaalkoholi ning müüsid seda Eestis ja Soomes.

Lõuna Ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Kristiina Laas selgitas, et süüdistuse kohaselt tegelesid süüdistatavad ligi kaks aastat Pärnus mittelubatud alkoholi müügiga. Selleks toodeti ASi Liiwi Heliis territooriumil müümise eesmärgil viina, mida ei märgistatud maksumärkidega. Salaalkohol kandis nime Foršš, mis läti keeles tähendab armas või nunnu. Maksumärkideta alkohol toimetati Viljandimaalt Pärnusse ja Soome. Klientideks olid kohalikud elanikud kui ka turistid. Kaks süüdistatavat olid kuritegude toimepanemise ajal ASi Liiwi Heliis töötajad.

"Koostöös Soome politseiga toimusid kohtueelse menetluse raames läbiotsimised nii Eestis kui ka Soomes. Nende käigus avastati üle 500 liitri salaviina, mis oli süüdistuse järgi toodetud AS-s Liiwi Heliis. Uurimisandmeil toimus salaviina müük käest kätte," selgitas Laas.

Kahe süüdistatava suhtes lõpetati kriminaalmenetlus avaliku menetlushuvi puudumise tõttu. Kohtuotsuse ja kriminaalmenetluse lõpetamise määruse alusel konfiskeeriti 40 000 eurot kuritegelikku tulu, alkoholi veoks ümberehitatud sõiduk Fiat Ducato, 772 pudelit mittelubatud alkoholi ning alkoholi pudelitele kleebitavaid silte ja pudelikorke. Alkohol, sildid ning esemed, mida kasutati alkoholi tootmisel, hävitatakse.

Pikemalt loe tänasest Äripäevast.

Autor: Kristi Malmberg, Marta Jaakson

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee