Aira Tammemäe • 9. jaanuar 2013
Jaga lugu:

Autoturul oodata kuni 10% kasvu

2012. aastal registreeriti Eestis kokku 22 184 uut sõidukit, populaarseimateks markideks olid Toyota, Volkswagen, Škoda, Peugeot ja Renault. Uueks aastaks prognoosivad automüüjad kuni 10% kasvu.

Mullu registreeriti Eestis 19 588 sõiduatot, mis on 2005. aasta tasemel, uut buumi aga automüüjate hinnangul näha ei ole.Sõiduautode kategoorias oli esiviisikuks Toyota, Volkswagen, Škoda, Peugeot ja Nissan.

"Peugeot suutis hoida 21%-list turuosa ning müüki taaskord enam kui 10% võrra kasvatada. Populaarseimad Peugeot mudelid olid sõiduautodest 2012 Eesti Aasta Autoks kuulutatud Peugeot 508 ja crossover 3008," kommenteeris Peugeot maaletooja KW Bruun Baltic OÜ tegevjuht  Rasmus Tali.

Forte Auto juht Raido Toonekurg loodab Eesti autoturult algaval aastal kümneprotsendist kasvu. Top Auto tegevjuht Felor Pärnpuu sõnul näevad nemad aga realistidena vaid tagasihoidlikku, kolme- kuni viieprotsendilist kasvu, nentides, et vaja oleks muidugi suuremat kasvu.

Uue aasta prognoosides oli tagasihoidlik Volvo ja Fordi kaubamärki müüv Info- Auto turundusdirektor Tiit Lillipuu, kes loodab, et 2013. aasta jääb eelmise aasta tasemele. Lillipuu sõnul anti buumiajal liisinguid kergemini. "Nüüd tõmmatakse kotisuu jälle kinni, või vähemasti kaalutakse väga hoolikalt, kellele liisingut võimaldada," selgitas ta.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt