Rivo Sarapik • 28. jaanuar 2013
Jaga lugu:

Kinnisvara osteti rekordiliselt oma rahaga

43% mullustest kinnisvaratehingutest tehti Swedbanki andmeil oma rahaga. See tähistab viimase kümnendi rekordit.

Pank ootab tänavuselt laenude mõõdukat kasvu. Eelmise aasta 11 kuu keskmine kasv ulatus pangal 16%ni.

„Nii tehingute maht, kui ka ruutmeetri hinnad peaksid püsima sarnastel tasemetel 2012. aastaga. 5% kõikumine üles-alla oleks mõlema näitaja puhul igati ootuspärane tulemus,“ kommenteeris ootusi kinnisvaraturule Swedbanki eraisikute finantseerimise divisjoni direktor Andres Tukk.

Pankadele kehtestatud uued likviidsus- ja kapitalinõuded kajastusid möödunud aastal ka laenumarginaalide kasvus. „Sõltuvalt kliendist, tõusid Swedbanki klientidele marginaalid seoses uute kapitalinõuetega aasta jooksul ca 0,10%-0,30%,“ sõnas Tukk.

Samuti tasub tema hinnangul täna kaaluda ka intressi fikseerimise võimalust - 5-aasta fikseering jääb täna 1% tasemele. Euribori langusest on Harjumaa uue laenuvõtja maksekoormus Tuki sõnul vähenenud ca 40 eurot 460 eurole, mujal ca 20 eurot 360 eurole.

2/3 Swedbanki probleemsetest eluasemelaenuklientidest seljatasid makseraskused. 6000 restruktureeritud laenust on täna veel probleemseid ligi neljandik. Pank müüs sundtäitmise korras 343 vara ehk kaks korda vähem aasta varasemast.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt