Laura Mallene • 19. veebruar 2013
Jaga lugu:

Omatoodete müüdid: halva kvaliteediga ja valmistatud Poolas

Best Salesi seminaril ”Kuidas müüa edukalt suurtele jaekettidele?” sõnas Rimi Eesti ostudirektor Vaido Padumäe, et private label toodetega kaasneb endiselt palju müüte ja pigem kehv maine. Ent see on muutumas.

Padumäe sõnul on omatoodete suurim müüt madal kvaliteet. ”Tausaks niipalju, et see on kettide endi süü. Kui oleme omatoodete programme teinud, tegemine sama vea, mis Ameerikas: oleme alustanud kõige odavamatest hinnasegmentidest,” sõnas Padumäe. See ei vasta tema sõnul tõele.

”Rimi näitel on omatoodete kvaliteet oluliselt suurema kvaliteedikontrolli all, kui muu brändidtoode. Kui paneme sinna peale oma keti nime, peame olema kindlad, et see kaup vastab kõigile kvaliteedikriteeriumitele,” sõnas Padumäe.

Teine suur müüt – et omamärgitoode on toodetud ”kusagil Poolas”.

”See ei vasta tõele. Meil on Poola tooteid, aga meil on ka väga palju kodumaiseid tooteid,” sõnas Padumäe.

Ta tõi välja, et omatoote riiulile toomine mitmekesistab valikut. ”Jah, see paneb selles kategoorias kõik tootjad ja brändid uude olukorda. Aga lõppkokkuvõttes me peame meeles pidama, et see kõik on tarbija huvides,” ütles Padumäe. ”Üldiselt on imidž Eestis pigem kehv. Täna, vaadates viimaseid uuringuid peab nentima, et paljud tootjad on aru saanud, mis on omatoodete eelis. ”

Üks müütidest, milles veidi tõtt on, on see, et private label toote tootmine tähendab tootja jaoks majanduslikult kahjulikku koostööd.

”Et kui oled väga tugev bränd, siis tulistad endale teise jalga. Kõik tootjad, kes ei ole samas positsioonis ja kellel on tootmismahtu üle, siis see pigem annab väga hea võimaluse. See aitab üleliigse mahu tootmises maha müüa. Kui brändi ehitada, siis me teame, kui palju see maksab. Igal juhul soovitaksin paljudele tootjatele tõsiselt selle peale mõelda,” ütles Padumäe.

Jaga lugu:
Seotud lood
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee