Aira Tammemäe • 22. märts 2013
Jaga lugu:

Eesti ehitusplokkide eksport Venemaale kahekordistus

Aasta tagasi tootmist alustanud ehitusplokkide tootja VKG Plokk OÜ eksportis esimesel tegevusaastal 80% toodangust – eelkõige Lätisse ja Leetu. 2013. aastal on põhilistele eksporditurgudele lisandunud Venemaa.

Kõige suuremas mahus eksporditi esimesel tegevusaastal Lätti, kogu müügimahust ligi 44%. „Venemaa suunal alustasime müüki alles aasta viimases kvartalis. Käesoleval aastal on kolm võrdselt tähtsat ekspordiriiki – Läti, Leedu ja Venemaa,” ütles poorbetoonist ehitusplokkide tootja VKG Plokk OÜ juhatuse liige Hannes Niinepuu.

Niinepuu sõnul näitavad märgid, et ehitusturg on aktiviseerumas nii Eestis, kui ka Lätis, Leedus ja Venemaal.

„Eelkõige on meie toodangu vastu huvi tuntud Loode-Venemaalt.Kui veebruaris laaditi Venemaale 8 raudteevagunit ehitusplokke, siis märtsis kogused vähemalt  kahekordistuvad," märkis Niinepuu. Roclite poorbetoonist ehitusplokk on loodussäästlik ökotoode, mille valmistamisel kasutatakse ulatuslikult taaskasutatavat teisest toorainet – põlevkivielektrijaama tuhka. Lähiajal hakkab tööle uus pakkemasin, mis hakkab toodangut pakendama stretch-kilepakendisse. Uus pakend annab tootealustele uue väljanägemise ning tagab tootekvaliteedi nii transpordil kui ladustamisel.

VKG Plokk OÜ (alustas Ahtmes tootmist 25. jaanuaril 2012) on uue põlvkonna poorbetoonist ehitusplokke Roclite tootev ettevõte.

Eksport moodustas 2012. a. 80% Roclite plokkide kogumüügist.VKG Plokk OÜ on Viru Keemia Grupp AS tütarettevõte. Ettevõttes töötab 70 inimest.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt