Aira Tammemäe • 10. aprill 2013
Jaga lugu:

Töötuid müügitöötajaid palju, tööpakkumisi ka

Eesti Töötukassa andmetel lisandus märtsis ligi 1000 teenindus- ja müügikogemusega tööotsijat. Samal ajal oli tööpakkumiste arv suurim just selles tegevusvaldkonnas .

Märtsis registreeris end töötukassas 5 584 uut töötut. Kõige suurema osa eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid oskus- ja käsitöölised (21%), lihttöölised (19%) ning teenindus- ja müügitöötajad (17%).

Märtsikuu jooksul lisandus võrreldes veebruarikuuga rohkem uusi tööpakkumisi. Kuu jooksul lisandus 3 480 uut tööpakkumist. Kuu jooksul vahendatavate töökohtade koguarv oli 7209. Kõige suurem osakaal vahendatavatest töökohtadest oli teenindus- ja müügitöötajatele (26%). Järgnesid oskus- ja käsitöölistele (17%) ning seadme- ja masinaoperaatoritele (16%) pakutavad töökohad.

Märtsis registreeritud töötute arv vähenes. Kuu lõpus oli töötuna arvel 43 617 inimest ehk 6,7% 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust.

 "Märtsis alanud registreeritud töötute arvu langus annab lootust, et käesoleval  aastal töötute arvu vähenemine jätkub, kuigi tõenäoliselt mitte sama kiires tempos kui eelnevatel aastatel," kommenteeris Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel:

 

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee