Jaga lugu:

Majutusäri suvi ähvardab tulla mullusest kehvem

Konjunktuuriinstituudi värskest maikuu ülevaatest selgub, et kõige optimistlikumalt vaatavad suvesse teenindusettevõtete juhid, kuid majutusärisse on viimase paari kuu nõudluse langus toonud murelikumaid noote.

Aprillis prognoosis kolme kuu perspektiivis teeninduses nõudluse kasvu 45 protsenti küsitletud ettevõtjatest, mais veidi vähem - 39 protsenti. Meeleolu mõningase languse põhjuseid võib otsida majutusärist - Tallinnas oli hotellide täituvus aprilli jooksul 13 protsenti väiksem kui mullu samal ajal, nõudlus vähenes kogu Eestis. Äri- ja konverentsihotelli Nordic Hotel Forumit opereeriva OÜ Nordic Hotels juhi ja osaniku Feliks Mäguse sõnul on langus mais jätkunud ja kõik märgid näitavad, et ka suvekuud tulevad nõrgemad kui eelmisel aastal. "Oleme suve osas pigem vaoshoitud optimismiga kui sellised rõõmsad ja säravad," nentis Mägus. Ta tõi nõudluse vähenemise põhjusena välja majandusliku ebakindluse, millest räägitakse üha valjemini Soomes ja Rootsis, samuti asjaolu, et tänavu toimub Eestis mullusest vähem rahvusvahelisi üritusi, näiteks konverentse. Hotelliärile pole kaasa aidanud ka Eesti lennuühendusega seotud probleemid, eesotsas meie lennufirma Estonian Airi saagaga.

Tartu hotellide Pallas ja London üks omanikest ja juht Verni Loodmaa nentis, et tänavu esimese kolme kuuga Tartu hotelliäris kasvu ei olnud ning erinevalt muust Eestist kahanes Tartu hotellides just siseturistide hulk. Samas ei ole Loodmaa sõnul siiski põhjust kaotada mõõdukat optimismi suve osas. 

Hotellipidajad nentisid, et suveks prognooside tegemine muutub järjest keerulisemaks, kuna kasvav trend klientide poolt on otsustamine viimasel hetkel. Et interneti vahendusel on mugav hotellitube broneerida, sõltub üha enam külastusi näiteks konkreetse ajahetke ilmast. "Suhteliselt palju selgub ikkagi viimasel hetkel, neid tibusid saame sügisel lugeda," märkis Tartu hotellipidaja Loodmaa.

Loe konjunktuuriinstituudi ülevaadet teenindusvaldkonna ettevõtjate kindlustunde kohta teisipäevasest Äripäevast.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt