Aira Tammemäe • 10. juuni 2013
Jaga lugu:

Aprillis enam siseturiste ja vähem välisturiste

Majutusettevõtetes peatus 2013. aasta aprillis 192 000 välis- ja siseturisti, mis oli 6% vähem kui eelmise aasta samal kuul, teatab Statistikaamet. Suurenes sise- ja vähenes välisturistide arv.

Aprillis kasutas majutusettevõtete teenuseid 125 500 välisturisti, mis oli 13% vähem kui eelmise aasta samal kuul. 70% välisturistidest saabus naaberriikidest Soomest, Venemaalt ja Lätist. Venemaalt saabus aprillis 19 000 turisti, mis oli 7% enam kui möödunud aastal. Läti ja Soome turistide arv majutusettevõtetes vähenes mullusega võrreldes vastavalt 23% ja 11%. Eelmise aasta aprilliga võrreldes saabus vähem turiste kõigist suurematest partnerriikidest, vaid Leedu turiste peatus majutusettevõtetes mullusest enam (5%). Aprillis peatus Tallinnas ligi kolm neljandikku majutusteenuseid kasutanud välisturistidest, järgnesid Pärnu ja Tartu. Väljapool neid linnu peatus aprillis 13% kõigist majutusteenust kasutanud välisturistidest.

Aprillis peatus majutusettevõtetes 66 600 siseturisti, mis oli 8% enam kui eelmise aasta samal kuul. Siseturistidest alla poole (44%) kasutas Tallinna, Tartu ja Pärnu majutusettevõtete teenuseid. Eelistatumad maakonnad olid veel Ida- ja Lääne-Viru ning Saare maakond, kus peatus vastavalt 10%, 7% ja 7% siseturistidest.

Aprillis pakkus külastajatele teenust 880 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 18 000 tuba ja 40 000 voodikohta. Täidetud oli 40% tubadest ja 31% voodikohtadest. Tallinnas, Tartus ja Pärnus oli nii tubade kui ka voodikohtade täitumus suurem riigi keskmisest. Väljapool suurlinnu oli tubade kui voodikohtade täitumus väiksem, vastavalt 24% ja 18%.

Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 32 eurot ning oli eelmise aasta aprilliga võrreldes euro võrra kallim.

Majutamine suuremates linnades, aprill 2013

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt