Tõnu Toompark • 2. oktoober 2013
Jaga lugu:

Korteriturul tehakse liiga palju tehinguid

Tänane Eesti ja eelkõige Tallinna korteriturg on üliaktiivne. Korterite ja ühepereelamutega tehakse palju ja kiiresti. Elamispindade tehingute arv on kasvanud tasemeni, mis paneb pisut muret tundma, ega korterurul tehinguid liiga palju ei tehta.

Üldjuhul peetakse normaalseks, kui elamufondist on aasta jooksul käibe 3-5% eluruume. 3% elamufondi käibe puhul on tegemist pigem loiu turuga, mis vastab raskustes vaevlevale majandusele. 5-protsendiline elamufondi käive viitab juba suurele turuaktiivsusele, millest saame rääkida tugeva ja jätkusuutliku majanduskasvu tingimustes.

Heites pilku Eesti ja Tallinna vastavatele näitajatele peame tõdema, et korterituru senistel arengutel põhinev prognoositav elamispindade käive elamufondi suhtes on Eestis käesoleval aastal 4,5%. Tallinna elamispindade aktiivsuse prognoos aga küündib lausa 5,2 protsendini, Tartus 5,6 protsendini.

Mis tingivad liigkõrge tehingute arvu, loe pikemalt tänasest Äripäeva kuukirjast Kinnisvara. 

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt