Aira Tammemäe • 10. oktoober 2013
Jaga lugu:

Mess töötab ainult siis kui teie töötate

Neljapäeval  kasvuettevõtjate päeval „Mõtle suurelt“ esinenud Messiproff OÜ juht ja koolitaja Reet Sink nentis, et messil on oluline kasutada kõiki viite meelt ja seda peab iga eksponent ka arvesse võtma. 

17. aastat messinduse vallas tegev olev Sink tõdes kasvuettevõtjate päeva konverentsil, et messid ei ole kindlasti kaduv nähtus. „Mess on tõenäoliselt aasta suurim müügivõimalus ettevõtte jaoks, mida peab oskama enda kasuks ära kasutada,“ selgitas ta. Sinki sõnul saab messi kirjeldada kui kohtumispaika – ettevõtjate ja potentsiaalsete klientide vahel, kus konkureeritakse oma valdkonna firmadega ning see ei  ole see miinus vaid pigem pluss, kus igal ettevõttel on võimalus oma tugevused mängu panna. „Messil osaledes tuleb arvestada, et tähtis ei ole niivõrd toode ise, kuivõrd see, kes sellest räägib ja milline energia tekib müüja ning kliendi vahel,“ lisas Sink.

 Reet Sink tõdes, et messid on küll kallid, kuid messi potentsiaali realiseerimisel on tulemused muljetavaldavad. „80 protsenti messi osalemise edukus sõltub inimestest boksis. Hea osalemise võib ära nullida, kui külastajatega suhtlemise asemel näiteks banaani nositakse, pilku arvutilt tõstmata e-kirju loetakse või tülpinult diivanil lösutatakse,“ selgitas ta. „Tühi, steriilne, segamini või halvasti valgustatud ruum ei tule eksponendile samuti kasuks. Ärge peitke inimesi ja tooteid boksis ära, vaid tulge külastajatele lähedamale ja olge altid nendega suhtlema. Messi külastaja peab tundma, et ta on oodatud ja et tal on selles ruumis hea ja mõnus olla,“ kommenteeris Sink. Messikoolitaja sõnul on tähtis, et info mida messil jagatakse oleks  lühike, selge, konkreetne ja külastajale arusaadavas keeles. Ta paneb ka kõigil messil osaleda soovijate südamele, et mess ei piirdu vaid  ürituse endaga, eduka tulemuse tagab aktiivne suhtlus kliendiga ka peale üritust. Üle-eestilise ettevõtlusnädala raames toimunud kasvuettevõtjate päeva peaeesmärgiks on suunata ja julgustada alustavaid ja mõnda aega tegutsenud ettevõtjaid mõtlema suurelt ning nägema end tegutsemas ka väljaspool Eesti piire. Konverentsi toimumist rahastab EAS Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest. 

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee