Maarit Eerme • 23 jaanuar 2014

Kalvi: toode peab olema kõikidel eksportturul ühesugune

Liviko juhataja Janek Kalvi on kindlal seisukohal, et eksporditav toode peab kõikidel turgudel olema ühesugune ning muudatused saavad toimuda ainult tagaetiketil.

Kas uutele turgudele peaks minema uute pakenditega?

Toode peab olema rahvusvaheliselt vastuvõetav ning see väljendub ennekõike toote kvaliteedis. Kui rääkida viinast, siis pudel peab olema kvaliteetne ning veel parem, kui erikujulise disainiga. Mis puudutab aga etiketti ja kaubamärki, siis bränd on muutumatu. Tokios ja Bahreinis on võimalik osta samasugust Viru Valget nagu Eesti kauplustest. Meie enesekindel seisukoht on see, et esietiketil keeldume tegemast igasuguseid muudatusi. Kõik muudatused, mis ekspordiga seoses on kaasnenud, siis need on sümboolsed muutused pudeli tagaetiketil (nt tehniline kirjeldus). Võime panna korraliku kollektsiooni erinevates keeltes pudelite tagaetikettidest.

Kui tihti peaks ühe brändi etiketti muutma?

See sõltub alati brändist endast. Aga kindlasti võiks kaaluda kuskil 5 aastase tsüklilist perioodi. Kõik sõltub turust ja tarbija ootustest. Teatud segmendis, karastusjookides, peab see muutus olema kiirem. Tarbija soovib käia ajaga kaasas, sest kogu keskkond ümberringi muutub.

Kas toote uus kujundus aitab toodet rohkem müüa?Jah, kindlasti. Nii need märgid on. Kui mõju on negatiivne, siis uus kujundus on läbikukkunud. Olen kindel, et isegi vana toode peaks ajaga  kaasas käima ja muutuma. Sisuline muutus ei ole halb, kui tegemist on parendamisega.

Miks Viru Valge sisuline muutus just nüüd tuli?

Oleme tegelenud tükk aega sellega, et leida võimalust, kuidas kasutada eestimaist teravilja Viru Valge valmistamiseks. See ei ole olnud lihtne. Eelnevad läbirääkimised ei ole olnud viljakas. Kuid nüüd leidsime hea koostööpartneri, kelle käest saame eestimaist teravilja. Kuid teraviljast piiritust valmistatakse Lätis, sest meile vajalikes kogustes garanteeritud kvaliteediga piiritust ei õnnestu kahjuks Eesti piiritusetootjatelt tarnida.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111