Jaga lugu:

Loe, kuidas oma maja-korter maha müüa

Tänane Äripäeva kuukiri Kinnisvarateatmik jagab müüjate kogemusi, kuidas oma maja-korter müüki panna ja ostja leida.

Evelin Samuel müüs maja Nõmmel. Panime oma Nõmme maja müüki eelmise aasta oktoobris. Kuulutuse panime üles kinnisvaraportaali kv.ee reede hilisõhtul ja laupäeva keskpäeval tulnud esimene huviline oligi valmis maja ostma. Huvilisi oli palju: kaks lubasime veel majaga tutvuma, lisaks võtsime ülejäänud huviliste kontaktid.

Usun, et müügi võtmesõnaks oli eestiaegse maja kaunis puitfassaad, mille olime lasknud äsja korda teha. Kui meil tekkis esimest korda mõte maja müüa paari aasta eest soojustamata ja korrastamata laudisega, oli huvilisi samuti palju, ent kardeti ehitusega kaasnevat töömahtu. Korras hoonet on lihtsam müüa ja ostja on nõus selle eest rohkem ka raha panustama.Otsustasime maja müüa ilma maaklerita, et hoida kokku vahendustasu. Nõmme majaga läks müük lihtsalt, aga arvan, et päris iga objekti sellisel viisil müüa pole mõttekas.

Terje Lõhmus müüs korteri Jüris. Müüsin 3toalise korteri Jüris möödunud aasta algul. Umbes aasta oli meil kuulutus üleval ja huvilisi vaatamas ei käinud, sest panin teadlikult müügihinna turuhinnast oluliselt kõrgemaks. Minu jaoks oli oluline anda turule teada, et korter on müügis. Kui müügiaeg lähemale jõudis – see sõltus meie uue kodu valmimisajast –, hakkasin hinda tasapisi langetama. Huvilised jälgisid ka hinnamuutusi. Saavutasin turuhinna just selleks hetkeks, kui endal oli uus eluase ning siis tekkisid ka huvilised, kes tahtsid tulla korterit vaatama. Rae valda on kolinud pealinnast palju ettevõtteid ja minu korterimüük sattus just perioodi, kus inimesed otsisid paaniliselt Jürisse korterit. Meil tekkis olukord, et ühel õhtul käis vaatamas kaks ostjat ja mõlemad soovisid korterit saada. Kuulutuses rõhutasin ka, et tegemist on uue majaga. Amortiseerunud vanas elamus on ümberehitamiskulud suuremad, kaasnevad ka renoveerimiskulud.

Loomulikult valmistusin ka ostjate tulekuks: toad peavad korras olema ja ei saa olla, et mänguasjad on laiali.

Indrek müüb kinnistut Ida-Virumaal. Minu mere ääres asuv vara (1 ha kinnistu Valastes ja palkmaja) on olnud müügis 1,5 aastat. Kuulutanud olen kohalikus ajalehes, kv.ee, city24, jaganud Facebookis ja pannud sildid teeotsa. Vaatajaid on käinud vaid paar tükki. Tundub, et kinnisvara müügil on rasked ajad ja pigem helistavad inimesed, kes tahavad ise ka müüa ning uurivad tausta. Pildid on veebis nähtaval ja kohale tulevad vaid tõsised huvilised. Olen proovinud ka Venemaa veebides müüa, ent ka neil on odav hind primaarne.

Kinnisvaraturu mõjukamatest muutujatest räägitakse 20. veebruaril Äripäeva kinnisvarakonverentsil, mille kavaga saad tutvuda SIIT .

Autor: Tea Taruste

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt