Maarit Eerme • 20 veebruar 2014

2014 on väljakutsete aasta kinnisvaras

Colliers International Partner investeeringute ja hindamise juht Margus Tinno ütles Äripäeva Kinnisvarakonverentsil, et 2014 on väljakutsete aasta ning tähtsad on kogemused ja pädevus.

Tinno hinnangul jääb ärikinnisvara turg Tallinna ja Harjumaa keskseks, sest see on meie majanduse üldine peegelpilt. „Tallinnast väljapoole on potentsiaal kaubanduse võtmes suurematel linnadel ja tootmis- ning laopindade osas Tartu ja Narva,“ rääkis ta. Lisades, et mujal Eestis on orienteeritud kohalikule nõudlusele.

Büroopindade osas on kõige atraktiivsemateks piirkondadeks Tallinna kesklinn, Pärnu mnt ja Ülemiste City. Samuti ka mõned teised väljakujunenud piirkonnad. „Üürnikud ei taha olla uues piirkonnas esimesed, sest seal ei pruugi toimuda edasist arengut,“ rääkis Tinno. Lisades, et seetõttu eelistatakse juba väljakujunenud piirkondi.

Laopindade osas näeb Tinno, et 2014 aastal jätkub laopindade areng.

„Kaubanduses on number üks teema Ülemiste Keskuse laiendus, millest saab Tallinna kõige suurem kaubanduskeskus oma üle 59 000 m2 pinnaga,“ rääkis ta. Teiste arengute osas tõi ta välja Stroomi Kaubanduskeskuse ning viimasel ajal juttu olnud Mustamäe keskuse arendusest, kus hetkel käib ehitustegevus lammutamise käigus.

2014 aastal veel Hiltoni hotelli ja VGP Nehatu projekti täielikult ei tule, kuid Tinno sõnul mõjutavad nad juba turgu.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111