Maarit Eerme • 22. aprill 2014
Jaga lugu:

Toiduliidu Juubelikulla aumärk omistati Kalevi Maiuspala pralineekompvekkidele

Toiduliidu juhtkogu otsustas Juubelikulla tiitli anda Kalevi Maiuspala pralineekompvekid, mille tootmist alustati Eestis 1956. aastal.

AS Kalevi juhatuse esimehe Kaido Kaare sõnul on Maiuspala kommid olnud nii Kalevi kui kogu Eesti toiduainetööstuse au ja uhkus juba ligi 60 aastat.  “Kalevi magusameistrid lõid omal ajal täiesti geniaalse toote, mis püsib tänaseni Eesti enimmüüdavate kommikarpide seas ja pistab väga edukalt rinda maailma suurimate kaubamärkidega,” lausus Kaare.

Tema sõnul müüdi 2013. aastal Maiuspala komme kokku 63 700 kilogrammi ehk ligi 4 778 000 kompvekki.

„Selleks, et toode oleks katkematult turul 58 aastat, ei piisa lihtsalt heast retseptist. Kalevi Maiuspala on oma armsa tütarlapse ja tibudega kaanepildiga kujunenud paljude Eesti tarbijate jaoks omamoodi ikooniks ja selle taga on terve Kalevi tootmis-, müügi- ja turundusmeeskonna tõhus töö kõigi nende 58 aasta vältel,“ kinnitas Potisepp.

Juubelikulla tiitlile said kandideerida kõik Eesti toiduainetööstused ühe tootega, mis on turul katkematult vähemalt kakskümmend aastat püsinud. Ühtekokku laekus konkursile 32 toodet. Juhtkogu aruteluvooru pääses neist neli: lisaks võidutootele ka Liviko Vana Tallinn (tootmises aastast 1962), Merevaigu sulajuust Terelt (aastast 1966) ja Värska Mineraalvesi (aastast 1972).

„Selge oli see, et Juubelikulla aumärgi saaja ei tohiks olla suur üllatus, pigem leidsime, et võidutoote väljakuulutamise järel peaks igaühe loomulik reaktsioon olema „No muidugi – kes siis veel?!“. Tiitlile kandideerijate seas oli palju igihaljaid nostalgiatooteid, milledest paljud on saanud eestimaalaste toidulaua lahutamatuks osaks. Kalevi Maiuspala on kahtlemata üks selliseid tooteid, mis on jätkuvalt igal sõbrapäeval, sünnipäeval või külaskäigul loogiline valik kingisaaja rõõmustamiseks,“ tõdes Potisepp.

Juubelikulla aumärk antakse välja Toiduliidu eestvedamisel toimuva Eesti Parima toiduaine 20. juubeli puhul.

 

Jaga lugu:
Seotud lood
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee