Indrek Kald • 13. mai 2014
Jaga lugu:

Ergo teenis I kvartalis Baltimaades 2 mln kasumit

Kindlustusselts Ergo teenis Baltimaades tänavu esimeses kvartalis 1,98 miljoni euro suuruse kasumi.

Ergo sõlmis Balti riikides kolme kuuga kindlustuslepinguid ligi 39,2 miljoni euro väärtuses. Esimeses kvartalis maksti klientidele kindlustusnõudeid välja 19 miljoni ulatuses.

Tulemusi kommenteerides rõhutas Ergo Balti riikide kindlustusseltside juhatuse esimees Kestutis Bagdonavicius, et selts teenis kasumit kõigis Balti riikides.

"Kindlustuslepingute sõlmimise kaalutletus, väiksem kahjusuhe, head investeerimisotsused ja lahendused, mis võeti kasutusele õigel ajal ja turuolukorda arvestades, on peamised põhjused, mille tõttu Ergo Balti riikide kõik kindlustusseltsid olid kasumis," märkis ta pressiteates.

Bagdonaviciuse sõnul on Ergo kasvanud selle aasta alguses Balti riikides kiiremini kui tervise- ja elukindlustussegmentide turg. Ta rõhutas Balti kindlustusturu üldist kasvu esimeses kvartalis, turg kasvas üle 10%. Kasvu on märgata kõikides kindlustusliikides, nii vara-, õnnetusjuhtumi- kui ka elukindlustuses, sealhulgas tervisekindlustuses.

"Vara- ja õnnetusjuhtumikindlustuse vallas kasvas kõikides Balti riikides kõige kiiremini vastutuskindlustus. Paljudes valdkondades on vastutuskindlustus kohustuslikuks tehtud, näiteks ehitussektoris, tervishoius. Teisalt tuleb avalikkuse suurema teadlikkuse tõttu hüvitada sagedamini väärast nõustamisest või halvasti tehtud tööst põhjustatud kahjusid," märkis Bagdonavicius.

Ergo kogus Balti riikides vara- ja õnnetusjuhtumikindlustuse segmendis kindlustusmakseid kokku ligi 26 miljonit eurot. Kasvu peamised mõjurid vara- ja õnnetusjuhtumikindlustuses olid kaskokindlustus, kohustuslik liikluskindlustus ja varakindlustus. Elu- ja tervisekindlustuse segmendis koguti 13 miljonit kindlustusmakseid, kasv 19,7%.

Tulemust mõjutasid seltsi teatel elukindlustuse suurenev maht pangakindlustuse kanali kaudu ja elukindlustuse müügile spetsialiseerunud müügiesindajad.

Ergo parandas esimeses kvartalis finantstugevust ja -stabiilsust: Balti riikide investeerimisportfell suurenes 292 miljoni euroni (mullu samal perioodil 281 miljonit), omakapital kasvas 97 miljoni euroni (mullu 93 miljonit).

Tänavu esimeses kvartalis maksti Ergo Balti klientidele kindlustusnõudeid välja 19 miljoni euro väärtuses. Selle perioodi üks suurem nõue Eestis tulenes eramaja põlengust ja ulatus 0,37 miljoni euroni. Leedus oli suurim nõue, mille põhjustas tulekahju ärihoones, 0,2 miljonit eurot.

Kommenteerides suundumusi Balti kindlustusturul, ennustas Bagdonavicius turu üldist kasvu mõne erandiga. "Ergo prognoosid Balti riikides näitavad, et Balti riikide majandus elavneb ja sellel aastal kasvab jätkuvalt nii vara- ja õnnetusjuhtumikindlustuse, elukindlustuse kui ka tervisekindlustuse maht. Kuid poliitilise olukorra tõttu on kasvu pikemas perspektiivis raske prognoosida," lisas ta.

"Venemaa on meie lähinaaber ja kasvu vähenemine seal võib mõjutada ka meie riike, nii otseselt kui ka kaudselt. Otseselt mõjutab see ärisektorit, millel on idas kaubandus- ja tööstuspartnerid. Kui välisinvesteeringud Venemaale kokku kuivavad, võib ka uute investeeringute kaasamine Balti riikidesse aeglustuda. Kõik see võib majanduse ja kindlustusturu kasvu pidurdada," selgitas Bagdonavicius.

Ergo Balti riikide juhi sõnul mõjutas Eesti ja Läti liitumine euroalaga Balti riikide majandust positiivselt ja seda teeb ka Leedu liitumine. "Välisettevõtete vaatepunktist nähtuna on see kõigi kolme Balti riigi jaoks samm õiges suunas. Senised kogemused näitavad kindlalt, et euro muudab Balti riigid välisinvestoritele veelgi huvipakkuvamaks ning võimaldab Balti riikidel tugevdada oma majanduskasvu, suurendada heaolu ja hoogustada arengut," selgitas ta.

Ergo pakub igat liiki kindlustuskaitset alates vara- ja õnnetusjuhtumikindlustusest ning lõpetades elu-, pensioni- ja tervisekindlustusega. Mullused kindlustusmaksed ulatusid 155 miljoni euroni. Eelmisel aastal maksti Balti riikide klientidele välja üle 85 miljoni kindlustushüvitisi.

Ergo tegutseb ka Valgevenes, pakkudes teenuseid kahjukindlustuse sektoris. Grupi teenuseid, oskusteavet ja finantsstabiilsust usaldab Balti riikides üle 550 000 kliendi.

Ergo ettevõtted kuuluvad Ergo Groupi, mis on üks suuremaid kindlustusgruppe Euroopas. Maailmas on Ergo esindatud rohkem kui 30 riigis, peamiselt Euroopas ja Aasias. Ergo kuulub kontserni Munich Re.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt