Kui palju on tõusnud müügiinimeste palgad?

CV Keskuse palgapäring näitab, et tänavu on müügidirektori brutopalk tõusnud 13,5% ehk siis 1879 euroni.

CV Keskuse palgapäring näitab, et müügidirektori keskmine brutokuupalk oli eelmisel aastal 1655 eurot, müügijuhil 1201 ja müügiesindajal 974 eurot. „Tänavu on keskmised palgatasemed kerkinud müügidirektoril 13,5% (1879 eurole), müügijuhil 11,4% (1341 eurole) ning müügiesindajal 8,1% (1053 eurole),“ ütles CV Keskuse turundusjuht Henry Auväärt.

Palgainfo Agentuuri juht Kadri Seeder ütles, et võrreldes CV Keskuse andmetega olid nende küsitlusele vastanud müügijuhtide ja -esindajajate töötasunumbrid oktoobris 2013. aastal mõnevõrra suuremad.

Palgainfo Agentuur uurib palgaandmeid vastajate poolt antud vastuste põhjal, mis võivad uuringute lõikes erineda. Seeder ütles, et müügijuhtide ja –esindajate põhipalka kavatses perioodil nov 2013-apr 2014 muuta kolmandik uuringus osalenud tööandjatest ja keskmine kavandatud muutus jäi 5-6% piiresse. "Uuringus osalenud töötajatest lootis töötasu kasvu samal perioodil alla poole vastanutest ning keskmine oodatud kasv jäi alla 20%."

Auväärt lisas, et nende palgapäring arvestab tööotsija oodatavat palka, reaalset makstavat palka ning tööpakkumistes pakutavat palka. „Kindlasti peab siinkohal ära märkima, et müügisektor on selline valdkond, kus on tavaks saanud erinevad tulemussüsteemid, mis palgapäringus ei kajastu,“ selgitas ta.

Sügisene CV Keskuse tööturu-uuring näitas, et järgmise 6 kuu jooksul plaanis koguni 41% ettevõtetest tõsta müügisektori palkasid. 21%-l tulenes antud otsus majanduse hetkeolukorrast, 18%-l ettevõtte headest tulemustest. 59% müügisektori töötajatest kavatses palgata järgmise kuue kuu jooksul ka lisatööjõudu.

Müügijuhi ametiaja pikkus ettevõttes sõltub Auväärti sõnul kindlasti juba konkreetsest ettevõttest ning inimesest endast.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111