Jaga lugu:

Reisifirmad esitasid kvartaliaruandeid varasemast korrektsemalt

20. aprilliks pidid reisiettevõtjad esitama tarbijakaitseametile 2014. aasta esimese kvartali pakettreiside kogumüügi aruanded. Aruande esitas 97 protsenti firmadest.

Kokku oleks aruande pidanud esitama 271 reisiettevõtet, kellest üheksa jättis selle esitamata. Eelmiste kvartalitega võrreldes on olukord oluliselt paranenud. Siiski ei saa pidada seda heaks, kuna aruannete esitamine on turismiseaduse järgi kohustuslik kõikidele reisiettevõtjatele.

Paljud ettevõtted esitavad küll aruande määratud tähtajaks, kuid eksivad aruande täitmisel, sest ei lisa sinna enda tegevuse kohta õigeid andmeid.

Aruanded on tarbijate majandushuvide kaitse oluline komponent, sest nende alusel kontrollib tarbijakaitseamet seda, kas firmade tagatissummad on piisavalt suured või mitte. Reisifirma tagatis on niinimetatud kohustuslik kindlustus, millest kaetakse firma maksejõuetuse korral reisijate kojusõit ning tagastatakse tarbijatele ärajäänud reiside ettemaksud.

Aruannete esitamise kohustust eiranud ettevõtete nimed avaldab amet oma kodulehel olevas mustas nimekirjas. See on abivahend tarbijatele, kes soovivad enne reisi ostmist kontrollida firma usaldusväärsust.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee