Maarit Eerme • 25. juuni 2014
Jaga lugu:

Eksportija eelise annab esindatus samas riigis

Kogu maailmas kogevad eksportivad firmad käibe ning kasumi kasvu rohkem kui vaid koduturule keskendujad, selgub paindlike tööpaikade pakkuja Reguse viimasest uuringust.

Juba kolmandat aastat on keskmiselt 48% eksportivatest ettevõtetest üle maailma teatanud kasumi kasvust viimase kaheteist kuu jooksul, samas kui ainult siseturul kauplejatest kasvatas kasumit vaid 36%.

Eksportijate edu juures mängib kahtlemata oma rolli suurem kliendibaas, aga selle küsitluse andmetel annab palju eeliseid ka esindatus samas riigis, kus asuvad kliendid. Balti riikides nõustus tervelt 89% firmadest, et füüsiline lähedus edendab müüki. Lähedus klientidele tähendab ka rohkem tagasipöörduvaid kliente (87%) ja efektiivsemat klientide probleemide lahendamist (85%).

Siiski on ettevõtete jaoks välismaale laienemine suur ning toetuse puudumisel ka keeruline samm. Baltimaade firmade väitel võivad nende riiklikud kaubandusdelegatsioonid välismaal lisaks otsesele klientidega tutvustamisele aidata neid ennekõike seaduste ja regulatsioonide alaste nõuannetega (52%).

Selle uuringu andmetel leidsid Baltimaade firmad veel, et:

• Klientide lähedal tegutsemine suurendab klientide rahulolu (78%);

• Klientide lähedal asumine aitab turgu paremini mõista ja turundust tõhusamaks muuta (83%);

• Välismaale laienemise planeerimisel saaks riik aidata kohalike ettevõtlusorganisatsioonidega kontaktide sõlmimisel (53%) ning maksunõustamisel (37%);

• Peaaegu kolmandik ettevõtetest (32%) saaks kasu võrgustumisvõimaluste andmebaasist.

“Kliendile lähemale tulekust räägitakse palju, aga profesionaalsetel turgudel võib seda tõlgendada ka sõna-sõnalt. Meie küsitlusele vastajate arvates annab füüsiline asukoht kliendi lähedal palju eeliseid, näiteks suurema tagasipöörduvate klientide määra, kiirema probleemide lahendamise ning suurema rahulolu,” kommenteeris Reguse Baltimaade asepresident Ruud Doogen.

Ta lisas, et välismaal oma esinduse sisseseadmine võib ilma sobiva riikliku toeta kujuneda siiski suureks väljakutseks.

“Firmad üle kogu maailma leidsid, et lisaks otsesele klientidega tutvustamisele oleks neile oma koduriigi äridelegatsioonidest välismaale laienemisel kõige rohkem kasu siis, kui nad annaksid nõu seaduste, regulatsioonide, maksude ja kohalike tavade kohta ning informatsiooni ja näpunäiteid võrgustumise ning kohalike firmadega suhtlemise osas. Kui selline informatsioon ei ole kättesaadav või piisav, on parim valik teha koostööd kohalikku ärimaailma tundvate firmadega, kellel juba on oskusteavet ja kontakte,” ütles Doogen.

Regus on paindlikult kasutatavate tööruumide pakkuja.Rohkem kui 1,3 miljonit klienti töötavad iga päev Reguse tööruumides, mis asuvad üle maailma 1 500 asukohas, 600 linnas (k.a. Tallinnas) ja 100 riigis.Regus asutati 1989. aastal Belgias, Brüsseli linnas, peakorter asub Luksemburgis ja firma on noteeritud Londoni börsil.

 

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt