Maarit Eerme • 8. august 2014
Jaga lugu:

Reisifirmad esitasid kvartaliaruandeid senisest veelgi korrektsemalt 

Võrreldes eelmise kvartaliga esitasid reisiettevõtjad 2014. aasta teise kvartali pakettreiside kogumüügi aruanded korrektsemalt: kui selle aasta esimese kvartali aruande esitas tähtajaks 97 protsenti firmadest, siis teise kvartali aruande juba 98,5 protsenti ettevõtetest.

20. juuliks oleks pidanud teise kvartali aruande esitama kokku 266 reisiettevõtet, kellest neli seda ei teinud, teatas tarbijakaitseamet..

 Aruannete esitamine on turismiseaduse järgi kohustuslik kõikidele pakettreise korraldavatele ja vahendavatele reisiettevõtjatele. Paljud ettevõtted esitavad küll aruande määratud tähtajaks, kuid eksivad aruande täitmisel, sest ei lisa sinna enda tegevuse kohta õigeid andmeid. Aruanded on tarbijate majandushuvide kaitse oluline komponent, sest nende alusel kontrollib tarbijakaitseamet seda, kas firmade tagatissummad on piisavalt suured või mitte. Reisifirma tagatis on niinimetatud kohustuslik kindlustus, millest kaetakse firma maksejõuetuse korral reisijate kojusõit ning tagastatakse tarbijatele ärajäänud reiside ettemaksud. Aruannete esitamise kohustust eiranud ettevõtete nimed avaldab amet oma kodulehel olevas mustas nimekirjas

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee