Maarit Eerme • 11. august 2014
Jaga lugu:

Tele 2 kaotab jätkuvalt kliente

Tehnilise järelevalve ameti statistika kohaselt on pooleteise aasta jooksul enim numbreid lahkunud Tele2 Eestil ning kliendid eelistavad jätkuvalt enda mobiilinumbri viimist Elisa Eesti võrku.

Tehnilise järelevalve ameti statistika andmetel on viimase pooleteise aastaga Tele2 Eestist lahkunud numbriliikuvusega üle 20 tuhande mobiilinumbri. 2013 aastal lahkus Tele2st 15 633 numbri ja tänavu 7 kuuga on lahkunud juba 5150 numbri. Samas viimaste pooleteise aasta suurim võitja on Elisa Eesti, kes on endale saanud pea 18 tuhat mobiilinumbrit.

„Kindlasti ei ole me selle üle uhked ja pingutame parema tulemuse nimel, sest Tele2 on ajalooliselt olnud numbriliikuvuse võitja,“ kommenteeris Tele2 Eesti tegevjuht Argo Virkebau. Ta lisas, et nad lõpetavad selle nädala lõpus oma võrgu väljavahetamise ning selle tulemusena saavutatakse tehnoloogiliselt parim võrk Eestis. „See paneb kindlasti rohkem inimesi meie teenust proovima,“ oli Virkebau kindel.

Virkebau sõnul on tähtis meeles pidada seda, et numbriliikuvus ei peegelda liitunute ja lahkunute üldarvu. „Väga suur osa kliente otsustab oma vana numbri sulgeda ja avada uue numbri,“ selgitas Virkebau. Lisades, et see turuliikumine on statistikast täiesti väljas, kuid on oma olemuselt palju suurem kui numbri liigutamine ühest võrgust teise. Tele2 juhi sõnul on nende lepinguliste klientide üldarv pidevas kasvus.

„Lisaks jätkab üks operaator väga agressiivselt nn letialuste pakkumiste tegemist teiste operaatori klientidele, jättes oma kliendid pika ninaga,“ ütles Virkebau. Ning avaldas nördimust, sest selline tegevus on väga mastaapne hoolimata eelmise aasta avalikest lubadustest, et selliseid müügivõtteid enam ei rakendata.

Eestis on kasutusel umbes 1, 96 miljonit mobiilinumbrit ja Virkebau sõnul moodustab tänavu liikunud klientide hulk sellest kõigest 0,26%.

Tehnilise Järelvalve Ameti sõnul kajastub statistikas liikunud numbrite arv ühe sideettevõtte juures teise juurde. Liikunud numbrite arvul puudub otsene seos sideettevõttega liitunud või sealt lahkunud klientide üldarvuga, sest ühel kliendil võib olla mitu numbrit, kuid samas üks liitumisleping. Samuti ei kajasta numbriliikuvuse statistika kõnekaartide kasutusest ega uute liitumislepingute sõlmimisest ning vanade lõpetamisest tulenevaid muudatusi sideettevõtete klientide üldarvus.

 

Jaga lugu:
Seotud lood
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt