bestsales .ee • 18. september 2014
Jaga lugu:

EASi aasta eksportööri konkursi kolm finalisti

Assistor AS, Tailor Service OÜ ja Top Marine OÜ konkureerivad aasta eksportööri peaauhinnale Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) korraldataval konkursil Ettevõtluse Auhind 2014, mille võitjad selguvad 9. oktoobril.

Paldiski ettevõte Assistor AS kasvatas aastaga käivet 100 protsenti ning kandideerib suureksportööri alamkategooria võitjana aasta eksportööri tiitlile. 2004. aastal asutatud autologistikafirma Assistor käitleb aastas kümneid tuhandeid uusi sõidukeid ning edukas tootearendus koos kaubamahtude kasvuga tõstis 2013. aastal firma käibe kümne miljoni euroni. Assistoris töötab 74 inimest ning ettevõte tegeleb aktiivselt Paldiski kui soodsa investeerimiskeskkonna tutvustamisega potentsiaalsetele investoritele.

Alustava eksportööri alamkategooria võitja, peamiselt meestesärkide õmblemisega tegelev Tailor Service OÜ loodi 2011. aastal Ahtmes. Ettevõtte eesmärk on pakkuda Euroopas asuvatele klientidele kvaliteetset teenust konkurentsivõimelise hinnaga. Hetkel tehakse koostööd tarnijatega nii Eestis kui ka välismaal. 2013. aastal soetas 26 inimesele tööd pakkuv Tailor Service EASi abil kaasaegsed tootmisseadmed ning ettevõte teeb koostööd Ida-Virumaa töötukassaga uute töötajate leidmiseks. Tailor Service’i 2013. aasta käive kasvas aastaga 54 protsenti, sealjuures moodustab eksport käibest üle 85 protsendi. 

1996. aastal loodud ujuvkaide lahenduste pakkuja Top Marine OÜ on väikse eksportööri alamkategooria võitja. Ettevõte pakub „võtmed kätte“ lahendusi ujuvkaidel sadamatele ning on võimeline ehitama ka keerulisi betoonist monoliitkaisid. 15 töötajaga Top Marine on ujuvkaide baasil ehitanud mitmeid sadamaid Eestis, maailma eksootilisematest kohtadest võib nende kaisid leida nii Jaapanist kui ka Norrast. Top Marine OÜ tootmine asub Rakvere külje all Näpil ning müügikontor Sauel. Ettevõte käive kasvas eelmisel aastal pea kahekordselt.

Aasta eksportöör 2014 auhinna välja andmise eesmärk on tunnustada Eestis tegutsevaid edukalt eksportivaid ettevõtteid ning innustada ettevõtjaid arendama võimalikult suure lisandväärtusega eksporti. Aasta eksportöör valitakse välja kolme alamkategooria võitjate vahel ning tehakse teatavaks 9. oktoobril toimuval Ettevõtluse Auhind 2014 pidulikul tseremoonial Telliskivi Loomelinnakus.

Konkursi alamkategooriad on: Alustav eksportöör (ekspordiga tegelenud mitte rohkem kuni 3 aastat) – eksportöör, kes ületas 2013. aastal ekspordikäibes esmakordselt 100 000 euro piiri; Väikeeksportöör - ettevõtte, milles töötab kuni 49 töötajat ning Suureksportöör - ettevõte, milles töötab 50 või rohkem töötajat.

Ettevõtluskonkursside taust

Konkurss Ettevõtluse Auhind on kõrgeim riigipoolne tunnustus ettevõtjatele ja ettevõtlikkusele ning samas ka Eesti pikima ajalooga ettevõtluskonkurss. Ettevõtluse Auhind 2014 eesmärk on edendada ettevõtlikkust ning tunnustada ambitsioonikamaid Eesti ettevõtteid. Kokku kandideeris konkursil 70 Eesti ettevõtet. Parimad selgitatakse välja viies kategoorias: aasta uuendaja, aasta välisinvestor, aasta disaini rakendaja, aasta piirkonna ettevõte ja aasta eksportöör. Konkurssi kaasrahastab Euroopa Sotsiaalfond.

Samaaegselt korraldavad  Eesti Kaubandus-Tööstuskoda ja Eesti Tööandjate Keskliit Konkurentsivõime Edetabeli konkursi, kus tänavu osales 472 ettevõtet.  Mõlema konkursi parimate hulgast valitakse tänavu esmakordselt välja Eesti Parim Ettevõte 2014.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee