Jaga lugu:

Kui kallilt välismaal müüa?

Oma toodangut piiri taha müüvad ettevõtted võtavad välismaal müüdavate tootede hinna määramisel arvesse omahinda, soovitavat marginaali ning sihtturu hinnataset.

Käsitöö palkmaju tootva OÜ Hobbiton Home tegevjuhi Andrus Prangli sõnul määravad nad hinna põhiliselt toote ning teenuse omahinna järgi, lisades sellele mõistliku marginaali, kirjutab 2. oktoobri Äripäev tööstuse rubriigis.

Lõplik majade hind kujuneb kliendiga läbirääkimiste käigus ning see, kui palju nõustutakse hinda marginaali arvel langetama, oleneb käsil olevate tööde järjekorrast. "Kui on vähem tellimusi ees, oleme ka hinna suhtes nõus rohkem järele andma, et tellimuste maht täis saada," selgitas Prangli.

70% toodangust välismaale eksportiva ettevõtte tootehinnad välismaal ei erine Eestis pakutavast. "Konkureerime välismaal põhiliselt teiste Ida-Euroopa toodetega, mistõttu on olemas üsna tuntav hinnakonkurents ning kindlasti ei saa me küsida välismaal kõrget hinda," selgitas Prangli. Siiski kipub Hobbiton Home'i majade hind olema kõrgemas hinnaklassis toote kvaliteeditaseme tõttu.

Loe Äripäevast, mis arvavad hinna kujunemisest kohvereid tootva Playluggage OÜ, Tahe Outdoors OÜ. Loe ka milliseid soovitusi jagatakse toote hinnastamisel välisriigis.

 

Autor: Triin Adamson

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee