Maarit Eerme • 20. oktoober 2014
Jaga lugu:

Elisa kliendibaas kasvas kolme kuuga ligi 14 000 kliendi võrra

Elisa kliendibaas on käesoleva aasta viimase kolme kuuga kasvanud ligi 14 000 kliendi võrra, ulatudes 2014. a kolmanda kvartali lõpus 661 312 kliendini. Mullusega võrreldes kasvas ka ettevõtte EBITDA ehk ärikasum enne kulumit, mis tõusis 6 protsendi jagu.

Elisa juhatuse esimees Sami Seppäneni sõnul on Elisa täna selgelt turu eelistatuim mobiilsideoperaator. „Elisa kliendibaasi kasv viimase viie aasta jooksul on olnud mu endagi jaoks hämmastavalt suur - kokku on meie kliendibaas selle ajaga suurenenud rohkem kui veerand miljoni kliendi võrra. Neist klientidest 80 000 on Elisaga liitunud numbriliikuvuse teel ehk eelistanud meile üle tulla teiste operaatorite võrkudest ja Elisa võrku ka jäänud,“ kinnitas Seppänen.

Kuna Elisa kliendibaas on viie aastaga peaaegu kahekordistunud alustas Elisa sel aastal võrgu võimendamise programmiga. „Elisa võrk on ka täna väga hea, kuid kuna me jätkame kasvu, siis tahame pakkuda olemasolevale ja uuele liituvale kliendile endiselt parimat mobiilse interneti kasutuskogemust. Seega vaatame juba tulevikku ning viime läbi tihedamas tempos võrgu võimendamise kava,“ selgitas ta ning lisas, et  võrkude arendamine jätkub loomulikult ka peale programmi lõppu.

Võrgu võimendamistöödega alustas Elisa oktoobris Tallinnas ning uuel aastal jätkab teiste Eesti linnade ja piirkondadega. Aastatel 2014-2016 püstitab Elisa üle Eesti senisest 2 korda ning Tallinnasse 3 korda rohkem tugijaamasid.

Elisa käive kahanes 2014. aasta kolmandas kvartalis võrreldes aastataguse ajaga 0,9 protsendi võrra. „Kokkuvõttes oli viimane kvartal Elisale ärilises plaanis edukas, sest ärikasum kasvas. Mõningase käibelanguse kvartalite võrdluses tekitas alates 1. juulist jõustunud Euroopa Liidu regulatsioon, mille alusel langesid roamingtasud EL riikides. See regulatsioon avaldas mõju kogu tööstusharu majandustulemustele,“ tõdes Seppänen.

Käesoleva aasta kolmandas kvartalis ulatus Elisa käive 25,4 ning 2013. aasta sama aja jooksul 25,1 miljoni euroni. Elisa EBITDA ulatus 2014. aasta kolmandas kvartalis tasemeni 29,2%.

                                  Elisa on Põhjamaade sideteenuste pakkuja, mille aktsiad on avalikult noteeritud NASDAQ OMX Helsingi börsi suurte ettevõtete nimekirjas. Elisa teenindab Põhjamaades ligikaudu kaht miljonit klienti. Elisa Eesti AS käive oli 2013. aastal 94,8 miljonit eurot.

 

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt