Maarit Eerme • 27. november 2014
Jaga lugu:

 Mõjuta tulemuslikult erinevaid inimesi

Invicta müügikoolitaja Anti Raadik tõi Koolituskonverentsil välja 4 erinevat inimese käitumistiili ning neid iseloomustavad omadused. Kui tunned teist osapoolt, siis selle järgi saab teda tulemuslikult mõjutada.

Raadik rääkis, et issanda loomaaed on kirju ning kõik inimesed on erinevad. „Inimesi võib oma käitumisstiililt, sotsiaalsest suhtlemisstililt jagada suures plaanis neljaks,“ selgitas ta. Raadik lisas, et kui tahame teist inimest mõjutada, siis üks võimalus on ennast kohandada teise inimese jaoks sobivasse vormi, et seda teha, tuleb teada, milline on talle omane käitumisstiil.

Analüütik ehk raamatupidaja tüüpi inimene on detailne, konkreetne ja lobisemist ei salli. Samuti üldisi jutte ei salli. Ta võtab aja maha ning kardab eksida, sest see ajab teda stressi. Tema käest kiireid otsuseid ei saa ning ta eelistab tegutseda omaette.

Sõbra tüüpi inimest iseloomustab uudishimu teise inimese vastu. Ta ei ole pigem rääkija, vaid paneb teised rääkima.  Ta kuulab, toetab, on kõigiga sõber, ei taha kellegagi riidu minna. Kui on erimeelsusi, siis tema on see, kes suhteid klaarib ja lapib. Tema on üldine ning teda ei huvita numbrid, ideaalne täpsus. Ta võtab asju laiemalt ja üldisemalt.

Juhtija räägib palju, segab vahele, omab enda arvamust. Teda huvitavad ainult faktid ning soovib ise langetada otsuseid. Erinevalt analüütikust, siis tema langetab kiireid otsuseid. Kui oli vale otsus, siis korrigeerib selle ära ja läheb õigetel rööbastel edasi. Juhtija ei ole lobamokk ning ta tahab, et tema juurde tullakse konkreetse numbritega. Tema on huvitatud lõpptulemusest ehk kuhu välja jõuda.

Tegutseja on rahvamees. Ta on kui näitleja, kes võib olla rambivalguses. Esineb, kõik kuulavad ning tema on täht ja staar. Tegutseja ei lasku detailidesse, vaid teda huvitab protsess, kuhu ta unistustes liigub. Ta tahab, et teda toetatakse. Nii sõber, kui ka tegutseja on väga sensitiivsed inimesed ning nad märkavad iga pisikest detaili, reageerivad sellele ja oskavad sellest aru saada.

 

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt