Maarit Eerme • 30. jaanuar 2015
Jaga lugu:

Elisa käive tõusis 0,5%

Elisa kasvatas üle-eelmise aastaga võrreldes lepinguliste klientide arv kokku pea 35 000 võrra. Tunamulluse aastaga võrreldes tõusis ettevõte käive 0,5% ning EBITA tase aastate võrdluses ei muutunud.

Elisa juhatuse esimees Sami Seppäneni sõnul oli Elisa aastal 2014 Eesti telekommunikatsiooniettevõtetest ainus kasvaja. „Elisa oli turu kiireim kasvaja nii käibes kui ka kliendiarvus. Elisa lepinguliste klientide arv kasvas mullu 35 000 võrra ning aasta lõpetasime kogu kliendibaasiga 666 888. Käibes kasvasime 0,5% võrra.“

Seppänen täpsustas, et Elisa on siinjuures arvestanud kliendibaasi kasvudega, mille on Eesti mobiilsideoperaatorid avaldanud ametlikes kontserni tulemustes ehk avaliku börsiteabe alusel.

Elisa heale konkurentsivõimele ja kliendibaasi kiirele kasvule andsid Seppäneni sõnul kinnitust numbriliikuvuse tulemused. Riikliku regulaatori Tehnilise Järelevalve Ameti statistika kohaselt võitis Elisa 2014. aastal numbriliikuvuse teel juurde enim kliente. Ameti numbriliikuvuse statistika kohaselt liikus teiste operaatorite võrkudest Elisa võrku 2014. aasta 12 kuuga mobiiltelefoninumbreid 6285.

Seppänen lisas, et viimase viie aasta jooksul on numbriliikuvuse teel Elisaga liitunud üle 80 000 kliendi ning kõik need kliendid on otsustanud ka Elisa võrku jääda. „Elisa on täna Eestis klientide seas vaieldamatult eelistatuim mobiilsideoperaator,“ märkis Sami Seppänen.

Seppäneni sõnul oli telekommunikatsiooni valdkonda iseloomustavaks märksõnaks möödunud aastal mobiilne internet. „Oleme ajajärgus, kus liikuv internet on ületanud kõneside osatähtsuse,“ märkis Seppänen. „Üle 50% Elisa klientidest on juba kasutusele võtnud nutiseadmed ja mobiilse interneti.“

Kuna andmesidemaailmas pakutavad teenused arenevad kiirelt ning on ajas üha suuremaid nõudmisi esitavad, pühendus Elisa mullu 4G LTE võrgu võimendamisele ning jätkab selle programmiga tänavugi.

Elisa Eesti AS käive ulatus 2014. aastal 95,2 miljoni euroni  ning 2013. aastal  94,8 euroni, kasvades aastaga 0,5  protsendi võrra. Elisa EBITA tase püsis taseme juures 26,5%.

Elisa on Põhjamaade sideteenuste pakkuja, mille aktsiad on avalikult noteeritud NASDAQ OMX Helsingi börsi suurte ettevõtete nimekirjas. Elisa teenindab Põhjamaades ligikaudu kaht miljonit klienti. Elisa Eesti AS käive oli 2014. aastal 95,2 miljonit eurot.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt