George Zhordania • 17. veebruar 2015
Jaga lugu:

Julgus tagab müügis edu?

Veebikeskkonnas pixel.ee kogub tuure tuline vaidlus, kus omavahel ristavad sarvi turundusagentuur Billion AD ning erinevaid tarkvarateenuseid pakkuv ettevõte ProWeb. Billion AD sõnul ehib ProWeb end võõraste sulgedega.

Paksu pahandust on tekitanud aadressil pizzakuller.ee kuvatav veebilahendus, mille autor on väidetavalt Billion AD. Sama kinnitab ka CP Group OÜ juhatuse liige Palle Viilu.

"Kogu lugu algas sellest, kui saime mõni aeg tagasi ühelt suvaliselt e-posti aadressilt kirja," avab Viilu kaasuse tagamaid. "Selles viidati, et aadressil www.pizzameister.ee müüakse meie tellitud veebilehega äravahetamiseni sarnast veebilehte," jätkab ta. "Uurisime siis asja ja nii oligi - aadressil pizzameister.ee oligi meie lehega ütlemata sarnane veebileht müügis."

Väidetavalt tellis CP Group OÜ turundusagentuurilt Billion AD'ilt pizzade tellimise keskkonna rakenduse koos kujunduse, tekstide, tootefotode jms, mida aga ProWeb enda tootena esitles.

Lisaks CP Group'i juhatajale Viilule, on ProWeb'i käitumise peale pahased ka Billion AD'i esindajad Liisa Reesalu ning Vahur Singa.

"CP Group OÜ näol on tegemist meie kliendiga ning nad ei ole andnud luba meie loodud tellimiskeskkonna reklaami ProWeb'i lehel kasutada," räägib Reesalu.

CP Group OÜ esindaja Viilu kinnitab samuti, et pizzakuller.ee lehel nähtav rakendus ning selle kujundus on tehtud nimme neile ning nad ei ole andnud ProWeb'ile luba seda kasutada. Ka pizzakuller.ee lehe allosas on näha viiteid nii CP Group OÜ'le, kui ka Billion'ile.

"Tegu on laimuga"

ProWebi juhatuse liige ning müügijuht Marek Sauber kommenteerib olukorda aga järgnevalt: "Tegemist on laimuga, nagu see on kirjas ka seal portaalis (pixel.ee - toim) ja see asi on antud edasi minu poolt andmekaitse inspektsiooni, sest need inimesed valetavad."

Sauber jätkab: "Meie disainer, kes algse disaini tegi, saatis minule pildimaterjali, kus on näha meie disainis kasutatud failide loomise ja muutmise kuupäevad ja need on oluliselt varasemad kui registreeriti üldse pizzakuller.ee domeen, seega on võimatu, et meie disainer on midagi kuskilt maha kopeerinud, pigem tundub vastupidi olema ja lisaks laimu levitamine." Sauberi sõnutsi kaaluvad nad tõsiselt kohtusse pöördumist.

Vastuoluline info

Tüliõunaks olevat veebiaadressi www.pizzameister.ee'd artikli kirjutamise päeval kontrollides (13.2.15) paistab sealt sootuks teine pilt, kui see, millest Billion ja CP Group räägivad ning võrdlus, mis toodud välja Billioni Facebook'i lehel, ei sarnane artikli autori meelest küll nii, nagu Billion ja CP Group väidavad.

"Nüüd on ta (ProWeb – toim) muutnud värvid ära jah aga hinnakiri ja põhi ja kõik on ju sama. Mõned erinevused on, aga muidu on üks-ühele. Ja pildi on ka ära muutnud," kommenteerib Viilu pizzameister.ee kodulehe uut kujundust.

"Proweb on teinud nüüd muudatused veebidisaini, kuid koodist näeb ikka et tegemist meie poolt kopeeritud lehega," annab ka Liisa Reesalu omapoolse hinnangu.

Zone.ee andmetel on domeeniga www.pizzameister.ee seotud ka Marek Sauber.

Billion AD esindaja Liisa Reesalu lisakommentaar:

ProWeb on teinud nüüd muudatused veebidisainis, maha võtnud Silver Raidla poolt pildistatud pildid pizzadest ning muutnud ära tekstid, kuid koodist näeb ikka, et tegemist on meilt maha kopeeritud lehega. Tekib küsimus, et miks ta muutis veebi disaini ja sisu kui tegemist oli tema poolt juba varem tehtud veebidisainiga? Samuti väidab Marek, et tema pizzameiter.ee leht on tehtud enne kui pizzakuller.ee ja toob välja domeenide registreerimise aja. Ka siit on näha, et tema väited on valed. Meie kliendi poolt on regitreeritud domeen pizzakuller 03.08.2012 samas kui pizzameister.ee on registreeritud Marek Saubergi poolt 17.07.2014.  Pizzakuller.ee valmis nii meie meeskonna kui ka kliendi CP Group koostöös, mida tõestavad nii e-mailid kui meeskonna liikmete tööfailid.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt