Jaga lugu:

Tagumikuga müügisuhteid loomas

Kas parem müügimees on see, kes on kontoris koha peal või see, kes ei ole? BestSales.ee uuris, kui olulised on ettevõtjatele nn "tagumikutunnid".

"Arvan, et see, kas inimene peaks olema kohapeal või mitte, sõltub suuresti valdkonnast," arvab Saaremaa Sepad OÜ juhataja Andres Ella. Tema sõnul sõltub lõppude lõpuks kõik müügimehe ja ettevõtte eesmärkidest.

Ella on veendunud, et kui tegemist on veebimüügiga, on kontoris oldud aeg tähtsam. Kui aga tegemist on jaekaubandusega, ei ole ka arvuti taga istumisest kasu.  "Kui valdkond on seotud vahetu suhtlemisega, nagu näiteks jaekaubanduses ja töö fookuses on suhete loomine, siis tuleb käia väljas ja ainult suhelda. Kõige tähtsam on isiklik kontakt, sest müügiinimene on suhtelooja," võtab Ella teema kokku.

Sarnast mõtteviisi viljeleb ka Guard Systems Estonia AS, kelle esindaja Anneli Sermanni sõnul on kaugtöö nende ettevõttes igapäevane asi. "Meie seisukoht on see, et müügimees ei saa kogu aeg kontoris istuda, sest laud ei too ju tulemust" ütleb Sermann. Ta selgitab, et kuigi ta esindab Guard Systemsi Eesti haru, on tööfilosoofia kogu organisatsioonis samasugune, Norras asuva emaettevõtteni välja.

Kontoritöö pole kõigile. Ja vastupidi.

Samas möönab Sermann, et enamus nende Eestis tegutsevast personalist töötab siiski kontoris. "Nö päris kontori eelised kodukontori ees on kindlasti see, et info liigub paremini ning vajadusel saab erinevaid operatsioone kiiremini teha. Lisaks kindlasti see, et kodukontoris oled sa üksi ja see mõjub erinevatele inimestele erinevalt."

Sermanni meelest on asi suuresti kinni inimeses, kes müügitööd tegema peab: mõne jaoks on kodukontor hea lahendus, mõne jaoks mitte. „Kontoris on kindlasti teine õhkkond, kui kodus. Mõne jaoks on töölainele lihtsam lülituda, kui oled kontoris, mõne jaoks mitte,“ loetleb ta mõned erinevused.

Baltic Guide'i tegevjuht Kirli Lembinen on seda meelt, et igaühte kodusele tööle lasta ei saakski. „See oleneb ikka väga palju inimesest. Osade puhul on kodukontor võimalik, osade puhul mitte.“ Kuigi hetkel teevad kõik Baltic Guide'i müügiinimesed tööd kontoris, on Lembise meelest oluline müügiinimest tunda. „Kui inimene, kelle töö tegemise praktikad on tööandjale (veel) tundmatud kodukontorisse tööle lasta, võib juhtuda, et ta seal tööd ei teegi,“ arvab ta. Lembineni sõnul ei välista ta kaugtöö võimalust, kui müügiinimene on end kontoris juba tõestanud, siis miks mitte.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt