Kaisa Gabral • 24 märts 2015

Helenius: äri on võimatu ajada, kui ei oska müüa

Suurinvestor Joakim Helenius ütles, et teda võib kutsuda müügimeheks, sest ta on osav rääkija ja veenja ning tema sõnul on äri võimatu ajada, kui ei oska müüa.

Kui Helenius räägib, siis on tema jutu alatoon enamasti positiivne. Ta näeb asju rõõmsates toonides, helgelt. “Ma olen ekstravertne optimist. Mind võib kutsuda ka müügimeheks,” räägib suurettevõtja, kes teab, et ta on osav rääkija ja veenja. Tema sõnul on võimatu äri ajada, kui ei oska müüa.

Helenius on äärmiselt heade kommetega. Ta ei avameelitse isiklikel teemadel ülemäära, kuid samal ajal poetab huvitavaid lausekillukesi. Jääb mulje, et teda ei ärrita mitte miski ning tal on igaks olukorraks oma valem. Samas möönab ta, et eks ka tema on ju inimene ja omajagu vihastanudki, nagu iga inimene.

“Loomulikult olen ka mina vihastanud, kuid need on sellised situatsioonid, mis tulevad ja lähevad. See, et keegi on kellegi peale väga-väga pikka aega vihane, see pole minu arvates normaalne,” lausub Helenius. Tema arvates oleks raske elada ilma vihastamiseta, kuid tema vihastamised pole sellised juhtumised, millest ta tahaks rääkida. “Sellised asjad pole need, millest rääkida, sellised asjad ma tahan unustada,” räägib Helenius. Ta vaatab alati ettepoole, perspektiivikasse tulevikku. Suurelt ja ambitsioonikalt, kui võimalik.

Heleniusele ei meeldi see, kui inimesed üritavad autoga näidata seda, kui palju raha neil on. Tema hinnangul on Eestis ja kogu läänemaailmas inimestel suur asjadekultus, mida suurem auto, seda rohkem raha. Et kõik sõbrad ikka näeksid, kui palju raha kellelgi on. Meestel on suurte ja kallite autode omamine selline macho-värk, auto on staatuse sümbol. Heleniuse jaoks on mõtted, ideed ja areng asjadest palju olulisemad.

Loe pikemat ülevaadet Joakim Heleniuse tegemistest ja hobidest, mis teda innustavad Äripäeva ajakirjas Gentleman.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111