24. märts 2015
Jaga lugu:

Müügivestlus: maalige oma sõnadega nauditav pilt

Kuigi visuaalsed esitlused, prinditud graafikud ja reklaammaterjalid on suurepärased müüki toetavad vahendid, on tõde see, et müügimees peab müügitöös toetuma suurel määral oma sõnadele.

Nendega peab ta maailma potentsiaalsele kliendile hulga pilte, mis tekitaksid kliendis huvi ja soovi ning paneksid teda ostma. Selleks peab müügimehel olema endal selge ettekujutus. Siis saab ta selgete ja konkreetsete sõnade abile edastada enda peas oleva pildi kuulajale. Kuidas siis maalida oma sõnadega nauditav pilt?

Müügimees, kes räägib umbmääraselt ja üldsõnaliselt või kasutab devalveerunud sõnu, mis on kaotanud oma jõu ja tähenduse, ei suuda luua ahvatlevat pilti. Sellega on teil kindlasti endal kogemusi. Mööblimüüja, kes ütleb näiteks: „See on elegantne söögitoakomplekt.? jätab teid külmaks. Kui ta aga juhib teie tähelepanu laua ja toolide nõtketele joontele ja kaunitele käsitsi tehtud nikerdustele, peenekoelisele ja ühtlasele puusüüle ning tugevale konstruktsioonile, näitab sellega, et ta hindab müüdava kauba kvaliteeti ja tekitab teis sellega sama mulje.

Õigete eeliste esiletõstmine

Tänapäeva karmis konkurentsis kurdab enamik müügimehi, et müümisel on oluline vaid hind ja et enamikku ostjatest ei huvita enam kvaliteet. Tõsi on, et potentsiaalse kliendi jaoks on hind olulisem kui väärtus. Seda välja arvatud juhul, kui te oskate sõnadega selgeks teha, et väärtus on olulisem kui hind. Arvestage, et suur osa väärtusest on vajatud ja mittemateriaalne. Klient ei saa sellest aru enne, kui te tema tähelepanu sellele juhite. Loomulik, et kui klient seda väärtust ei näe, ta selle eest ka ei maksa, sest odavam kaup tundub tema jaoks sama hea.

Need, kes müüvad kvaliteeti, peavad õppima selgitama, et väärtus tähendab teenindust, praktilisust, mugavust ja uhkust toodet omada, aga ka kokkuhoidu. Kui kaup peab kauem vastu ja teenib kasutajat paremini kui madalama kvaliteediga toode, näeb klient, et tal maksab teie kaupa usaldada hinnast sõltumata, sest selle aja jooksul, mis teie toode vastu peab, tuleb halvema kvaliteediga tooteid osta mitu korda.

Autor: Mercuri International blogi

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt