Jaga lugu:

Automüük tegi seitsme aasta rekordhüppe

Automüügiturg tegi märtsis pärast seitset aastat suurima tõusu, kasvades 14%. Automüüjad ise selles midagi erakorralist ei näe, pigem on see asjade kokkulangemine kas mõne eduka mudeli müügi või hanke tõttu.

Veebruaris vabalangusse vajunud uute sõiduautode müük tegi märtsis suure tõusu ja kasvas võrreldes möödunud aasta märtsikuuga koguni 14% võrra. Kui mullu märtsis müüdi 1713 uut sõiduautot, siis tänavu lausa 1946. Nii palju pole märtsis Eestis uusi sõiduautosid müüdud pärast 2008. aastat, teatas autode müügi- ja teenindusettevõtete Eesti liit (AMTEL).

Märtsi edukas müük tõstis müüginumbrid napilt plusspoolele ka kolme kuu kokkuvõttes, nii et tänavu müüdi esimeses kvartalis 4793 uut sõiduautot, mullu samal perioodil aga 4753. Kasvas ka uute sõiduautode osakaal kogu sõiduautode impordist võrreldes paari eelmise kuuga - märtsis oli see 48%, seisis AMTELi teates.

Turuliider jätkuvalt Toyota

Turuliidrina jätkas Toyota 232 müüdud sõiduautoga, järgnesid Honda ja Škoda, vastavalt 209 ja 189 autoga. Mudelite edetabelis moodustasid esikolmiku Nissan Qashqai 132, Honda CR-V 115 ja Škoda Octavia 90 müüdud autoga. Lisaks Eesti-sisele müügile läks eksporti 74 autot.

Toyotasid müüva Amservi juhatuse esimehe Raivo Küti hinnangul ei saa veel ühe kuu põhjal järeldusi teha. Pigem olid jaanuar-veebruar tagasihoidlikud kuud. „Eesti autoturg ongi volatiilne – tõuseb ja langeb. Ennatlikke järeldusi kasvavast turust ei teeks. Kui aasta koos on, siis jääb see kasv tagasihoidlikuks,“ prognoosis Kütt.

14% tõus aasta lõikes ei tähenda Küti hinnangul midagi, sest numbrid on ju iseenesest väikesed. „10% kõigutatakse siia-sinna. Kui Eesti turul on üks-kaks hanget, siis see juba muudabki protsente,“ selgitas automüügifirma juht. „Ka meil läks hulk erinevaid hankeid üle, need kõik mõjutavad turgu,“ lisas ta.

Loe Äripäevast pikemalt, mis saatus on elektriautodel, kuidas mõjutab hange tulemust ja kui palju sõidukeid markide kaupa on registreeritud aasta algsest tänaseni.

 

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt