Maarit Eerme • 10. aprill 2015
Jaga lugu:

Veebruaris vähenes majutusettevõtetes peatunud turistide arv

Majutusettevõtete teenuseid kasutas 2015. aasta veebruaris 177 000 turisti, mis on 1% vähem kui 2014. aasta veebruaris, teatab Statistikaamet. Vähenes välis- ja suurenes siseturistide arv.

Majutusettevõtetes peatus 93 000 välisturisti, mis oli 9% vähem kui eelmise aasta veebruaris. Välisturistide arv kahanes peamiselt Venemaalt ja Soomest saabunud turistide arvu vähenemise tõttu. Soome turistide arv, mis moodustas veebruaris 52% majutusteenuseid kasutanud välisturistide koguarvust, kahanes 9%. Venemaalt saabus 42% vähem turiste kui eelmise aasta veebruaris. Seda vähenemist ei suutnud kompenseerida ka paljudest Euroopa riikidest saabunud turistide arvu kasv. 2014. aasta veebruariga võrreldes suurenes Läti ja Leedu turistide arv vastavalt 26% ja 4%. Samuti saabus rohkem turiste Suurbritanniast, Saksamaalt ja Norrast. Ligi kolmandiku võrra rohkem saabus turiste Aasia riikidest.

Siseturiste peatus majutusettevõtetes 84 000, mida oli 10% rohkem kui eelmise aasta veebruaris. 59% siseturistidest olid puhkusereisil ja 24% tööreisil. Harju maakonnas peatus 30%, Pärnu maakonnas 16% ja Ida-Viru ning Valga maakonnas kummaski 10% majutusteenuseid kasutanud siseturistidest. Harju, Valga ja Ida-Viru maakonna majutusettevõtetes peatus rohkem siseturiste kui eelmise aasta veebruaris, Pärnu maakonnas jäi siseturistide arv mullusele tasemele.

Veebruaris pakkus külastajatele teenust 892 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 18 000 tuba ja 41 000 voodikohta. Täidetud oli 36% tubadest ja 28% voodikohtadest. Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 32 eurot ning oli 2014. aasta veebruariga võrreldes 2 eurot kallim. Ööpäeva maksumus oli Eesti keskmisest kõrgem Harju maakonnas, kus ööpäev majutusettevõttes maksis 37 eurot. Pärnu maakonnas maksis ööpäev majutusettevõttes 24 eurot, Tartu maakonnas 29 eurot ja Ida-Viru maakonnas 30 eurot.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt