Mõtteid prof Parvineni meistriklassilt

Panime kirja mõningad mõtted, mis Põhjamaade tuntuim müügiprofessor Petri Parvinen rääkis enda meistriklassis.

- Selgita välja müügi põhjus-tagajärg seosed, et aru saada mis töötavad.

- Müügitöö ei tohiks olla protsessipõhine, strateegiline. See võiks olla vähem kalkuleeritud, rohkem inimeste kesksem, loovam ja lõbusam.- Keeruline on öelda igale inimesele 2 nädalat tere, kes astuvad kauplusesse sisse.- Müük ja turundus peavad olema suunatud. Masskampaaniat on väga kerge teha ning sinna on ka kerge raha kulutada. On vaja loovust, et genereerida kasumit.- Inimestele ei meeldi otseturundus ning inimesed lahkuvad uudiskirjadest.- Inimestele ei tohi anda liiga palju valikuid, sest nad ei suuda valida.- Modernses maailmas tuleb kasum siis, kui pakud kliendile midagi leti alt ja eriti head teenindust- Veendu, et kõik asjad, mida ette võtad on müügile orienteeritud.- Mida rohkem kõmu sa tekitad, seda kergem on sul enda tooteid müüa.- Ostjad otsivad rohkem individuaalseid pakkumisi, kuid ta ei tohiks aru saada, et on sattunud lõksu.- Kui räägid, et su toode on väga eriline, siis hakkad pigem müüki kaotama.- Inimesed ei vaja asju, vaid nad tahavad neid leida. See tõstab ka ettevõtte müüki, sest kliendid tulevad kauplusesse asju otsima.- Suuremat väärtust, tulemustele ja lahendustele orienteeritud müük töötab Põhjamaades väga hästi.- Kliendid soovivad maksta hüvede ja tulemuste eest.- Kui lähete presentatsioonile, siis lase samal ajal joonistada teisel inimesel samal ajal kolmemõõtmeline mudel asjast, mida klient kirjeldab.- Inimesed on küll erinevad, kuid nad käituvad ühetaoliselt.- Individuaalse müügipsühholoogia tulu on 5 korda suurem, kui lihtsalt niisama pakkumine.- Müügile on väga kasulik, kui ettevõtte lehel on töötajate pildid ning otsenumbrid. Umbisikulisus ei pruugi müügile kaasa aidata.- Saatke kliendile tööprotsessi raporteid, et kui kaugel te mingi tooteprotsessis olete.- Inimestes tekib allergiline reaktsioon, kui neile pakutakse 10 korda ühte ja sama toodet.

Foto: Aira Tammemäe
Jaga lugu:
Seotud lood
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111