Tootmise eesmärk peab olema müük

Maaeluminister Urmas Kruuse on seisukohal, et põllumajanduses ja toidusektoris peaks rääkima rohkem müügist, sest vaid see saab olla tootmise eesmärk.

Kruuse on enne avalikku teenistust olnud pikalt seotud hulgikaubandusega ning tema praegune elu on näidanud, et väga oluline on osata oma toodetud müüa, mistõttu ta tunneb, et tema hulgikaubanduse taust on sellel ametikohal abiks. „Poliitikuna pean arvestama ka sellega, et sageli ei aita koolis õpitu ega töö- kogemus vaid võib tekkida olukordi, kus peale elukogemuse ja taiplikkuse muud olulist ei olegi,” lisas minister.

Kruuse sõnul räägime põllumajanduses ja toidusektoris praegu palju toetustest, vähem müügist. “Ma arvan, et peaksime müügist rohkem rääkima, sest vaid see saab olla tootmise eesmärk. Jah, Euroopa Liidul on ühine põllumajanduspoliitika – kokku on lepitud ka toetustes ja toetuse viisides. Kuid me ei peaks jääma kinni toetustele mõtlemisse. Ainult müük on see, mis toob sektorisse ja laiemalt maaellu raha juurde,” ütleb Kruuse. “Seepärast peame oma turgu tundma paremini. Kui hakkame midagi tootma, peame juba kujutama ette, kuhu seda ka müüma hakkame. Meil pole mõtet toota, kui ei suuda müüa. Olgu siis kodu- või välisturul,” räägib minister. Seda peab arvestama ka tootmisvõimsuste rajamisel. “Meil on vaja oma toodangule uusi turge leida ja meil ei ole vaja rajada Euroopa Liidu toetuse abil tööstusi, mille võimalusi me ei saa või oska ära kasutada,” räägib Kruuse. “Need peavad olema põhjalikult läbimängitud ja kaalutud valikud.”

Loe täispikka intervjuud maaeluministri Urmas Kruusega Äripäeva teemaveebist Põllumajandus.ee

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111