Almondi Esco • 16 juuli 2015

Kolm harjutust ambitsioonikale müügiprofile 

Foto: Freepik.com

Kuidas teha kindlaks, kas müügimees on edukas või mitte? Heather Baldwin portaalist SellingPower kirjutab, et ainus, mida selleks teha tuleb, on küsida neilt üht: “Räägi mulle oma viimasest kaotatud müügist. Mis juhtus?”

Steven Gaffney Company president Steve Gaffney ja Engage Selling Solutions’i president Colleen Francis kasutavad seda küsimust tihti, et leida tõelisi müügitalente. Nad on avastanud, et need kandidaadid, kes vastavad vabandusega (Näiteks: “See oli transpordi süü!”), on määratud läbikukkumisele. Samas aga neid kandidaate, kes võtavad ise vastutuse (Näiteks: “Ma oleks pidanud paremini ette valmistuma.”) ootab ees edu.

On selge, et jamasid juhtub ka parimatega meist. Aga see, kuidas inimene neid näeb ja nendega toime tuleb, mängib suurt rolli selles, kas ta on edukas või mitte. Hea uudis on see, et vastutustunnet saab treenida ja Gaffney ning Francis pakuvad välja kolm harjutust, millega seda teha. 

 1) Sa oled see, kes on sinu sõbrad

Sa tead kindlasti ütelust “sa oled, mida sa sööd”. Nii nagu toit mõjub su tervisele, voolivad inimesed, kellega sa aega veedad sinu karakterit. Seega ümbritse ennast inimestega kes on positiivsed, energiat täis ja kes otsivad süüdlaste asemel lahendusi. Ümbritse ennast võitjatega ja sa üllatud, kui suurt mõju avaldab see sinu elule ja sinu müügile.

 2) Naera, õpi ja võta vastutus

Isegi parimad müügimehed on kaotanud rohkem müüke kui võitnud. Kui nõrgad tegijad vinguvad ja otsivad süüdlast, jäävad võitjad optimistlikuks ja mis kõige tähtsam, suunavad energia sinna, et leida põhjus, miks nad kaotasid. Pärast seda liiguvad nad edasi ja õppides eilsetest vigadest parandavad homset müüki. Seega vaatle teadlikult järgmist müüki, mille kaotad ja õpi sellest.

3) Päeva eesmärk

Häälesta oma aju edule ja püstita endale igasse päeva väikseid, kuid püütavad eesmärke. Tee nimekiri. Tähelda iga eesmärk ja kriipsuta see läbi kohe, kui oled selle täide viinud. Üsna pea on Sul olemas õnnestumiste muster ja see aitab sul arendada positiivset mõtlemist.

Võtta vastutus oma käitumise ja tegude eest on kindlasti raske. Aga kord sa seda suudad, on sinu kestva edu vundament kõigutamatu.

Loe originaalartiklit siit

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111