Almondi Esco • 29 juuli 2015

7 nippi müügis ellujäämiseks

Foto: Freepik.com

Et motivatsioon saaks osaks sinu elust, vajab see sihikindlust ja harjutamist. SellingPower portaal pakub välja seitse viisi, kuidas täita oma motivatsiooniakud ja hoida oma eesmärgid ning moraal alati kõrgel.

1. Julge mõelda rajudes dimensioonides

Kui sa mõtled sellele, mida soovid saavutada, siis kas sa mõtled iseendale seatud piirangute piires? Miks peatuda seal, kus Sa peatud täna?  Proovi selle asemel mõelda hoopis ebatavalistes ja täiesti hullumeelsetes mõõtmetes.

2. Ära jää kaotusesse kinni

Hetkel, mil sa annad alla oma peas, murdub ka su vaim. Kord see juhtub, läheb kõik kolinal allamäge. Pea meeles, et ei ole olemas sellist asja nagu kaotus, on üksnes tulemused. Ja kui sulle oma tulemused ei meeldi, siis tuuni oma tegevust.

3. Täida oma motivatsioonivarud

Et tulla toime negatiivsete mälestuste ja mõtetega, ujuta oma pea iga päev üle positiivsusega. Kuula motiveerivaid podcaste, audioraamatuid ja kõike, mis aitavad sul häälestada end positiivsele lainele.

4. Jää kindlaks oma eesmärkidele

Inimestel on kombeks tormata pidevalt millegi näiliselt parema poole. Samas on just võimetus oma eesmärkidele täielikult keskenduda suurim rahulolematuse allikas igas töövaldkonnas. Seega pea alati silmas oma eesmärki ja ütle ei kõigele, mis sind selles suunas ei vii.

5. Ära lase tagasilöökidel ennast kontrollida

Kui seisad silmitsi möödapääsmatu läbikukkumisega, võta seda kui õppetundi ja leia loovaid võimalusi, kuidas tekkinud olukorrast välja tulla. Kaotuse puhul on lihtne lüüa käega ja anda alla. Sellega aga võtad sa endalt võimaluse halvast olukorrast midagi kasulikku leida. Selle asemel, et katsumuste all kokku vajuda, kasva ja õpi nendega tulevikus paremini toime tulema.

6. Ära kadesta ja heitu

Enamik edust on tajutud ja mitte päris, seega pole mingit kasu teisi kadestada. Budismis on selle kohta ütelus, “Inimesed ei ole nende asjad”. Kui sa eemaldad endast uhkuse, keha, sõbrad, raha, staatuse, positsiooni, töö ja kõik teised sarnased elemendid, millega sa oled harjunud ennast defineerima, jääbki järgi see, kes sa päriselt oled. Ja see päris sina on sama tähtis, kui kes iganes teine sellel planeedil.

7. Kui midagi saab olema, on see minu teha

Võta vastutus selle ees, mida sa oma elult ootad. Kui sulle midagi ei meeldi, siis muuda seda. Oodata, et keegi teine seda sinu eest teeb, vähendab nii sinu motivatsiooni kui ka võimet tegutseda. Sellega vähendad sa nii ennast kui oma eesmärke. Seega ära lihtsalt märka, tegutse!

Loe originaalset artiklit SIIT

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111