Best Sales • 27 oktoober 2015

Mis firmad dikteerivad Eesti äritarkvara turgu?

Kolme viimase majandusaasta põhjal juhib äritarkvaraettevõtete käibetabelit Columbus Eesti, kelle mullune käive oli pea poole suurem tabelis teisel kohal asuva Excellent Business Solutionsi omast.

Columbus Eesti asutaja Ivo Suursoo sõnul on majandusinfosüsteemide koguturu kasv viimasel aastal olnud vahemikus 6-10% ning see on tavapärane orgaaniline kasv. Samuti ei tule Suursoole üllatusena, et ligi pool turu käibest teevad Microsoft Dynamicsi partnerid (Columbus, BCS Itera, DataCatering, HÄT Systems).

Suursoo hinnangul on viimase 5 aasta trend teenuste osakaalu suurenemine ja tarkvaralitsentside osakaalu vähenemine. "Lähiaastatel on kindlasti suurenemas pilvepõhiste lahenduste osakaal, kus nii tarkvara kui teenused ostetakse  ühtse paketina, seda trendi on juba mitmeid aastaid järginud väikeettevõtete turg, aga näeme Columbuse kogemusest, et kesk- ja ka suuremad ettevõtted on trendiga kaasa tulemas," ütles Suursoo.

Excellent Business Solutionsi müügitulu ulatus 2014. aastal tervikuna üle 2,5 miljoni euro ja on kasvanud kahel järjestikusel aastal üle 75%. Ettevõtte äriarendusjuhi Tõnu Schilfi sõnul on ettevõte viimastel aastatel jõudsalt laienenud. „Võtsime 2013. aasta esimeses pooles üle enamuse HansaWorld Estonia AS-i klientidest, mis suurendas meie klientide arvu ligi poole võrra. Oleme panustanud aktiivselt aega ja energiat kliendisuhetesse ning suurendanud meeskonda viimase kolme aasta jooksul neli korda. Kasvu mootoriks on olnud ka järjepidevad tehnoloogilised uuendused, sh pilveteenuse turule toomine. Ühena vähestest äritarkvara ettevõtetest maailmas on meil lisaks veebilehitseja põhisele ligipääsule olemas ka äpid kõigile levinumatele operatsioonisüsteemidele ja nutiseadmetele," lisas Schilf.

BCS Itera juhi Erko Tamuri sõnul areneb äritarkvara valdkond praegu väga kiirelt ja huvitavalt ning Eesti (sh kogu Baltikumi) ettevõtted on julgemalt hakanud investeerima lahendustesse, mis neile tõeliselt konkurentsieeliseid loovad.

Directo tegevjuhi Martin Paul Rinne hinnangul on tabelis esitatud numbrid küll õiged, kuid eristama peaks ettevõtteid, kelle käibest annab suure osa riistvara müük. Näiteks Merit Tarkvara ja New Vision.

Rohkem huvitavat infot andmete võimaluste kohta müügis toovad Sinuni Eesti parimad müügispetsialistid ja CRM gurud Novembris toimuval CRM2016EST konverentsil. Rohkem infot ja konverentsile registreerida saad SIIT! Ootame Sind!

Jaga lugu:
Seotud lood
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111