Best Sales • 8 detsember 2015

Tanel Padar: Minu kaubamärk on minu nimi ja seda ma müün

Tanel Padar, Muusik  Foto: Andres Haabu

Enda ja partner Danel Pandre ühise firmaga Crunch Industry tänavusse Gaselli TOPi murdnud muusik Tanel Padar räägib aripaev.ee’le antud intervjuus, et enda müügist ta ei pääse!

Siiamaani on rahvas kaubast huvitatud ja kui nõudlust on, tuleb pakkuda, ütleb Padar, kes räägib ettevõtjaks olemisest ka tuleva aasta 18. veebruaril Äripäeva Gaselli Kongressil.

Kas kümme aastat tagasi väikeettevõtjaks hakata oli ka hirmus?

Mu partner ja bändikaaslane (Danel Pandre - toim.) on minust nii palju targem inimene, et mul oli väga julge olla. Tema selle asja nii kaugele viis ja jumal tänatud, et viis – sellises mahus FIEna edasi tegutseda oleks võimatu. Et samm edasi astuda, oli ettevõtte loomine ainuõige otsus. Praegu on kõik muusikud, kellega mina kokku puutun, ettevõtjad. Ei ole küll ammu tähele pannud, et mõni arve tuleks FIE-lt.

Kuidas olete partner Danel Pandrega rollid jaotanud?

Mina valmistan ette produkti, mida müüa – ja suuresti olen ise see­sama produkt, mida müüakse. Paarimees tegeleb turustamise ja müügiga. Me täiendame teine­teist – temale meeldib panna paika kindel kuupäev, milleks mingi asi valmis peab olema, ja mulle see sobib. Mida varem see kuupäev on, seda kiiremini ma asja valmis teen, ja mida lähemal tähtajale, kui on juba natuke kriisiolukord, seda parem see asi tuleb.

Kas sul on vahel tunne, et müüd end kogu aeg?

Sellest ei saa üle ega ümber. Minu kaubamärk on minu nimi ja seda ma müün. Siiamaani on inimesed seda õnneks ostnud. Kui on nõudlust, tuleb pakkuda.

Kas sulle on personaalsus oluline, kui ise midagi ostad?

Personaalne suhtlus on ülioluline. Teinekord oled nõus ostma kallima asja, sest saad kvaliteetsema ostuprotsessi. Sul on persoonipõhine garantii, et võid alati sama inimese poole pöörduda.

Ma ei tea, kas ma olen tuntud või mul on lihtsalt vedanud, aga olen kokku puutunud väga toredate inimestega. Kõigil on nägu nalja täis – võib-olla sellepärast, et said mulle kallimalt müüa.

Kertu Ruusi täispika intervjuu Tanel Padariga leiad SIIT

Jaga lugu:
Seotud lood
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111