20. märts 2016
Jaga lugu:

5 soovitust, mis aitavad näost-näkku müüjat

Foto: unsplash.com

Viis põhimõtet, mis aitavad otsemüügiprotsessis paremini jutule saada, tõi 18. märtsi Äripäeva turunduse rubriigis välja Sell It tippmüüja Andres Kiviselg.

* Ole enesekindel. Eeldused kipuvad täide minema - kui ei ole kindel ega eelda, et inimene tahab ja tal on aega rääkida ning talle meeldib see, mida müüja teeb, siis ei saa eeldada, et inimene kulutaks vestlemisele 30 minutit.. Kliendile lähenedes keskendu sajaprotsendiliselt inimesele, mitte rahale. Ole loomulik, räägi nii, nagu suhtled igapäevaelus. Kõigile meeldib osta, aga meile ei meeldi, kui meile midagi müüakse. Seetõttu väldi kontakti loomise faasis müügimehelikke mustreid. Näiteks jaekaubandusest tuttavat negatiivset fraasi "Kas saab teid kuidagi aidata?", mille peale klient sageli ütleb, et ei, ta vaatab niisama.. Entusiasm kipub olema nakkav - kui oled entusiastlik, kanduvad sinu positiivsed emotsioonid teistelegi üle. Kui sa lähened keskuses mornile inimesele omakasupüüdlikkuseta ja naeratades, tekib vastutulijal tavaliselt näole väike muie või naeratus, tänu millele on palju lihtsam temaga vestlust alustada. Ukselt uksele ja telefonimüügis on hea nipp kasutada inimeste nimesid ja soovitusi. Kui tead, et mõni teine inimene või ettevõte on kliendiga suhelnud, kasuta seda vestluses ära, visates muuseas nimed õhku. Sellised mainimised annavad suhtlusele palju juurde. Soovitusi saab, kui kliendiga vestlust lõpetades tänad teda kulutatud aja eest ja küsid, kas ta oskab soovitada, kellega võiks veel rääkida. Kaubanduskeskuses võib alatihti kuulda pakkumisele vastuseid, et inimesel on kiire või ta ei soovi uut teenusepakkujat, kuna see on juba olemas. On normaalne, et külm klient turtsub, aga müügimees ei tohi võtta seda südamesse, vaid sellest tuleb üle olla, sest see on protsessi loomulik osa, mida tasub ignoreerida. Kuula ära, mõista ja mine oma jutuga rahulikult edasi.

Enne müüma asumist tasub ennast häälestada – korda üle, miks sulle müügitöö meeldib ja miks sa saad sellega hakkama. Mõtle inimestele lähenedes, et oled meeldiv ja pole ühtegi põhjust, miks keegi ei peaks tahtma sinuga vestelda.* Väldi müügimehelikkust

* Ole rõõmsameelne

Kahjuks pole see alati ravimeetod - leidub inimesi, kes vaatamata rõõmsameelsusele vastavad sõimuga. Aga entusisasmist veelgi nakkavam on pessimism. Kui teed müügitööd tuimalt ja emotsioonideta, saad negatiivset tagasisidet veelgi rohkem.* Personaliseeri klienti.

* Rakenda alternatiivset vastust.

Lugege seda lugu pikemalt edasi Äripäeva turunduse rubriigist

 

BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt