18. märts 2016
Jaga lugu:

Sell It tippmüüja: tõrges klient on müüjale magusaim amps

Sell It müüja Andres Kiviselg
Sell It müüja Andres Kiviselg  Foto: Raul Mee

Tippmüüjate jaoks on müügiprotsessi magusaim osa tõrges klient oma vastuargumentidega.

Puiklev klient annab võimaluse mõista põhjuseid, miks inimene vastuargumente esitab ja mis takistab tal tehinguni jõudmast. Samuti näitab see, et klient on kaasa mõelnud. Müüjad ei püüa vastuargumente ümber lükata, vaid soovitavad kliendi mõtlema panna, milline on põiklemise põhjus, kirjutab 18. märtsi Äripäev turunduse rubriigis.

Sell It müüja Andres Kiviselja sõnul kartis ta veel neli aastat tagasi SEB elukindlustust müües võõraste inimeste juurde astuda. "Ma ei osanud ega julgenud kontakti luua," märkis ta. Viimased kaks aastat on Kiviselg pühendunud Starmani teenuste müügile ettevõttes Sell It, mis tegeleb otsemüügiga kaubanduskeskustes ja telefoni teel. Poolteist aastat on ta juhtinud ka 25-liikmelist Starmaniga tegelevat müügitiimi.

Kiviselja sõnul on enamik projekte olnud sellised, kus ta on pidanud lähenema külmale kliendile. "Olen pidanud tegema külmasid kõnesid, lähenema inimestele kaubanduskeskutes ja koputama nende uksle," tunnistas Kiviselg. Ta lisas, et kontakti loomine on müügiprotsessis kõige raskem osa, sest tõenäosus saada tõrjutud või kuulda ei-d on väga suur. Samas on see Kiviselja sõnul kõige olulisem osa müügist. "Sest kui õnnestub inimesega jutule saada, suudame talle ära müüa, isegi kui me pole teistes müügitsüklites väga head," märkis ta.

Kontakti loomisel on üks eesmärk – potentsiaalne klient tuleb viia positiivsesse, vastuvõtlikku ning asjast huvitatud meeleseisundisse. Samuti annab see müüjale võimaluse kontakti loomist harjutada, kuna kaubanduskeskuses lähenetakse päeva jooksul sadadele inimestele. "Kontakti loomine on müügiprotsessi kõige olulisem osa, millele tasub panna palju rõhku ja harjutada," rõhutas Kiviselg.

Lugege seda lugu pikemalt edasi Äripäeva turunduse rubriigist

Autor: Urve Vilk, Äripäeva rubriigitoimetaja

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt