23. märts 2016
Jaga lugu:

Kuidas eestlane müüb Dubais?

Dubais töötav Nike kategooriajuht Ege Hörats esines Ideekonverentsil müügi kasv 2016
Dubais töötav Nike kategooriajuht Ege Hörats esines Ideekonverentsil müügi kasv 2016  Foto: Maarit Eerme

Dubai töökeskkonda sisenemine oli kahtlemata šokk. Eestlased on harjunud arutama, planeerima ja siis lahenduseni jõudma, aga kuna Dubais on koos on nii palju erinevaid temperamente, siis võib juhtuda, et teinekord saab kiiremini vajalike lahendusteni pigem valju hääle ja draamaga.

 

Dubais töötav Nike kategooriajuht Ege Hörats rääkis Ideekonverentsil müügi kasv 2016, et töötab perefirmas Sun & Sand Sports, mis on maailma suurim Nike edasimüüja. "Selliste mastaapidega firma juhtimisel on oluline just strateegiline planeerimine ja aja efektiivne kasutamine," toonitas Hörats.

Dubais on nii, et kui töötate kaubanduses, siis seal on kaks korda aastas valitsuse ettekirjutatud allahindlusperiood, milles on kohustuslik osaleda. Hinnad on kooskõlastatud ja iga kauba allahindlus nõuab omakorda kooskõlastamist võimuinstitutsiooniga.

Lisaks sellele, et Araabia Ühendemiraatides elab üle 200 rahvuse, külastab aastas riiki 12 miljonit turisti, nii et võib tekkida küsimus, kes siis lõpuks on klient, kellele müüd. Võib öelda, et sealne klient on väga teadlik - töötame palju noorte spordihuvilistega, kes on kursis, mis on Ronaldol jalas ja millal loositakse välja uus FC Barcelona särk, nii et peame ootustega sammu pidama.

"Uuele turule minnes planeerige aega targalt. Keskenduge klientidele, kes toovad suuremat käivet, suunake oma meeskonna energia eelkõige neile. Me ei kutsu üritustele väikekliente, sest see vaev, mis korraldamisele kulub, ei too tagasi väärtust, mida saavutame samal ajal suurklientidesse panustades," tõdes Hörats.

Mida räägiti veel konverentsil "Müügi edulood", saab pikemalt edasi lugeda Äripäevast.

Autor: Urve Vilk, Äripäeva rubriigitoimetaja

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt