25. aprill 2016
Jaga lugu:

Kas Hiina võtab Eesti toidu omaks?

Pühapäevast, 24. aprillist kuni 30. aprillini Hiinas toimuval Eesti nädalal esitletakse Pekingi piirkonna ostujuhtidele, ametnikele ja ajakirjanikele Eestis toodetud toitu, teatas maaeluministeerium.

"Ekspordi arendamisel on määrava tähtsusega otsekontaktid, mida saab sõlmida vaid taolistel silmast-silma kohtumistel,” ütles pressiteates Maaeluministeeriumi kaubanduse ja põllumajandussaadusi töötleva tööstuse osakonna juhataja asetäitja Kadi Raudsepp. “Hiina turg on suur ja Eesti toidutootjatele atraktiivne, kuid meie toodang on seal suuresti tundmatu.”

Raudsepa sõnul keskendutakse Eesti nädala raames ärikontaktide tekkimise soodustamisele. “Eesti nädalal on kohal Hiina ekspordist huvitatud Eesti toidusektori ettevõtted, kes tutvustavad oma tooteid erinevatel üritustel,” selgitas Raudsepp. “Samuti näitavad oma toidukunsti Eesti tippkokad, kes kasutavad toidu tegemisel Eestist pärit tooraineid.”

Eesti nädalal Pekingis osaleb ka maaeluminister Urmas Kruuse, kes kohtub järgmisel nädalal Hiina asepõllumajandusminister Qu Dongyu ja järelevalveasutuse AQSIQ (Hiina Rahvavabariigi kvaliteedi järelevalve, kontrolli ja karantiini peavalitsus) aseminister Mei Kebaoga.

Eesti nädalaga Hiinas tähistatakse kahe riigi diplomaatiliste suhete 25. aastapäeva. Nädala raames tutvustatakse Eesti turismivõimalusi, toitu, muusikat ja disaini. Eesti nädalat veab Eesti Vabariigi suursaatkond Pekingis.

Jaga lugu:
Seotud lood
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt