2. juuni 2016
Jaga lugu:

Kristjan Seema: Kuidas muuta teenindajad müüjaiks?

Kristjan Seema
Kristjan Seema  

"Kuidas hoida häid teenindajaid? Tuleb inimestest hoolida, juhid peavad ka inimestega suhtlemas käima, mitte ainult powerpoindis numbreid vaadama," ütles Tele2 müügi- ja turundusdirektor Kristjan Seema äsja alanud Pärnu Müügi- ja Teeninduskonverentsil.

Kristjan Seema soovitused:

Sõnasta soovitud muutus

Selgita muutuste vajalikkust

Sea mõõdetavad eesmärgid

Tegele oma inimestega, ole kannatlik

Näita isiklikku eeskuju

Kujunda teamistest oskused ja nendest harjumused

Kristjan Seema sõnul on Tele2 üks olulisemaid arendusprojekte müügioskuste arendamine jaemüügikanalis. Nad on sellega 1,5 aastat vaeva näinud ja käes on esimesed tulemused. Näiliselt lihtne ülesanne ei ole seda teps mitte, sest muutunud on nii ruum, tööprotsess kui loomulikult inimesed.

Kristjan Seema meenutas oma ettekandes esmalt aegu, mil klienditeenindaja ei pidanud müüma, ta pidi lihtsalt hästi kiiresti kauba üle leti kliendile kätte andma. "Mäletate ju küll neid hiigelpikki järjekordi? Täna on olukord aga hoopis teistsugune, täna saad mobiilioperaatori käest mõistliku paketi ca 4 euroga kuus, enam-vähem sama palju maksab ka tass kohvi ja croissant, kuid kliendid sooviks maksta veel vähem," kirjeldas Seema muutunud turuolukorda. "Kohvikus ei tingita selle kohvitassi hinna üle, meil aga räägitakse, et kui ma internetti ei võta, kas ma saaks euroga? Või 95 sendiga?"

Ühe olulise muudatusena muudeti Tele2s näiteks müügiinimeste palgasüsteemi. "Läksime tiimipõhiselt boonussüsteemilt üle individuaalsele boonussüsteemile ja täna saab öelda, et tulemused paranesid," ütles Seema.

"Seadsime eesmärgiks, et peame mobiilioperaatorite seas olema parimate müügioskustega, Emori uuring kinnitaski, et jõudsime sihile," rääkis Seema. "Samuti seadsime eesmärgiks saada hea tulemus Hea teenindaja kuu programmis - ja täna töötabki Eesti parim teenindaja meil! Ja kolmanda koha saanu ka."

Hea uudisena konverteerivad Seema sõnul Tele2 müügiinimesed nüüd müügiks 8,5% asemel 10,5% kontaktidest.

 

Äripäeva korraldatud Pärnu Müügi- ja Teeninduskonverents toimub 2.-3. juunini Pärnus, Strand SPA & Konverentsihotellis – veel jõuad!

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt