Jaga lugu:

Margus Laurik: Õpi kuulama!

Margus Laurik
Margus Laurik  

„Õpi kuulama!“ ütles kliiniline psühholoog Margus Laurik täna alanud Pärnu Müügi- ja Teeninduskonverentsil peetud ettekandes.

Margus Laurik näitas läbi praktilise harjutuse, kui keeruline on olla kuulaja rollis. Ometi võiks Lauriku arvates juht, veelgi enam müügi- ja teenindusjuht oma tööst enam kui poole kasutada just inimeste kuulamisele. Ja ka ülejäänud osa mitte rääkimisele vaid analüüsile. „Rääkimine hõbe, vaikimine kuld, ütleb Eesti vanasõna. Kuidas muuta oma sõnad kullaks?“ küsis Laurik.

Laurik on kindel, et edukad juhid kuulavad. „Edukad juhid on kiindunud, oma töötajatesse. Inimesed ootavad enda suhtes lugupidavat käitumist,“ rääkis Laurik. „See, et üks on juht ja teine alluv, et tähenda, et üks võiks teist vähese lugupidamisega kohelda. Inimesed vahetavad järjest enam töökohti juhi pärast.“

Väikese mõtteharjutusena andis Laurik lavalt valiku: Kas autoritaarne või hooliv juht? „Aga arutleme – kui oled raskustes oma tööülesannetega, kumma juurde läheksid oma murega? Kummaga räägiksid tööeluga rahulolust? Kummale tahaksid rohkem meeldida? Kuidas tunneksid end, kui ülemus läheb väikesele puhkusele? Eksole, päris mõtlemapanev,“ nentis Laurik. „Meil on kasulik olla meeldivad, kõigi suhtes.“

Kuidas panna teisi rääkima?

Mõned näpunäited: Ole turvaline, mitte ettearvamatu. Näita eneseavamisega eeskuju. Ära karista rääkijat, näita üles huvi. Anna muutustele aega.

Hea vestluse kõige olulisem osa on kuulamine. Aga kuidas kuulamine käib?

Võta aega lõpuni kuulata; jälgi, et ei läheks enda assotsiatsioonidega kaasa; kontrolli, kas said aru nii, nagu rääkija mõtles; väljenda mõistmist ja lugupidamist kuuldu suhtes; ole kuulates kontaktis oma kogemustega.

                                              

Äripäeva korraldatud Pärnu Müügi- ja Teeninduskonverents toimub 2.-3. juunini Pärnus, Strand SPA & Konverentsihotellis – veel jõuad!

Autor: Bestsales

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt