bestsales .ee • 2. jaanuar 2017
Jaga lugu:

Kuidas kinnikiilunud töötaja ummikust välja tuua

Ruti Einpalu
Ruti Einpalu  Foto: Meeli Küttim

Inimesed valetavad, kui ütlevad, et tahavad tagasisidet, kahtlustab juhtimiskoolitaja Ruti Einpalu. Tegelikkuses juhtub sageli, et tagasisidet kardetakse ja käib võistlus – kes kardab rohkem, kas andja või saaja, kirjutab Äripäev.

Ümbernurga keerutuste ja kriitika asemel tahame tegelikult sparringupartnerit, tahame saada toetust ja regulaarset infot, et oleme õigel teel, märgib Einpalu.

Tõstke käsi, kes on tundnud, et on kunagi müügis kinni jäänud? Neiu punases, seal tagumises reas, härra vasakult, sina seal, sina, sina, loetleb juhtide coach Ruti Einpalu psühholoogiakonverentsil tõstetud käsi.

Aga mida siis teha, kui on raske müüa, küsib Einpalu. Esiteks tuleb aru saada, et müük on niivõrd loominguline tegevus, et siin ei piisa juhil lihtsalt töötajale neutraalsete ja objektiivsete nõuannete andmisest stiilis, et tule hommikul tööle ja hakka kohe helistama, või et vaata, kui head tulemused on Pillel, tee nii nagu Pille. Sama tarbetu on hakata juhil analüüsima, et äkki sa ei ole piisavalt keskendunud, püüa hoida rohkem fookust ja jäta muud asjad ära, kirjeldab Einpalu hoogsalt näide näite järel.

Võib ka hullemini minna. Juht võib mõelda hoopis nii, et töötaja ei tahagi kuulda midagi ja otsustab seetõttu talle üldse mitte läheneda. See on Einpalu järgi halvimast halvim stsenaarium, sest kui juht jätab tagasiside andmata, kannab töötaja ikka tema peale vimma.

Unustage nüüd kõik eeltoodu – sest see ei tööta!

27. jaanuaril ootame teid juba uuele konverentsile "Juhtimine ja teadus", mis toimub Tallinnas Kaval Antsu talus. Aasta esimene juhtimiskonverents võtab kokku teadusuuringud ja -teooriad, mis mõjutavad juhi tööd. Konverentsi sihtrühm on organisatsioonide juhid, personalijuhid ja tugiisikud ning projektijuhid, kelle töös on olulisel kohal inimeste kaasamine.

Et tagasisidet anda, tuleb kõigepealt mõista, mis see tagasiside on. Tagasiside andmine on kunst ja parimal juhul tõeline looming, avaldab Einpalu, ja just nii peab sellele tema sõnul ka lähenema. „Me sünnime kõik loojateks, ja kui näitlejatega rääkida, siis nemad arvavad muidugi, et raamatupidamistöös läheb vaja palju rohkem loomingut kui sada korda üht ja sedasama etendust mängides,“ toob Einpalu lõbusa näite aegadest, kui ta töötas Draamateatri direktorina.

Kuidas ummikusse sattunud töötajaga käituda, loe siit.

 

Ruti Einpalu on juhtide coach ja juhtimiskoolitaja, kes on pidanud juhtide koolitusi eesmärgiga juhtida tulemuslikumalt inimesi ja pöördemomente.

Tal on professionaalse coach'i sertifikaat Erickson College Internationalist ning rahvusvaheline ICF-i akrediteering.

Coach’ingu väljaõppe on ta saanud akadeemiast Academy of Executive Coaching.

Omab tippjuhi kogemust jaepanganduse direktorina Hansapangas, Draamateatri direktorina ja Rahvusvahelise Arvo Pärdi Keskuse rajajana.

Perekeskuse Sina ja Mina käivitaja ning arvamusfestivali üks algatajaid.

Autor: Bestsales

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt