Aira Tammemäe • 19. jaanuar 2017
Jaga lugu:

Kes poliitikuist on parim müügimees?

Danske Bank´i ettevõtete panganduse juht Tõnu Vanajuur.
Danske Bank´i ettevõtete panganduse juht Tõnu Vanajuur.  Foto: Eiko Kink

Tõnu Vanajuur oleks osanud veel aasta eest sellele küsimusele vastata lausa mitme nimega. Mõned pakub ta siiski välja ka täna ja ütleb muuhulgas, et kui sa müügiinimesena oma tegevusega kliendile väärtust ei loo, peab klient su vallandama.

Eesti panganduse "grand (old)man" Tõnu Vanajuur esineb 14. veebruaril finants- ja kindlustussektori müügiinimestele mõeldud konverentsil "Müügi Edulood: kuidas müüa ja kaitsta raha?“ Oma ettekandele pani Tõnu intrigeeriva pealkirja: "Miks nad mu vorsti ei taha osta?"

Vaata, mis müügirahvast ees ootab SIIT.

Sa oled nii kaua panganduses tegutsenud, et kindlasti meenub sulle mõni finantsteenuste geniaalne müüja. Mida ta teistega võrreldes teisiti tegi?

Pea 22 aastat finantssektoris on õpetanud kindla peale 1 asja – universaalset geniaalsust ei eksisteeri. Erinevad ajajärgud on toonud ja viinud tähti ja tähekesi. Enamik meist alustas vana hea müügiagendi loogikast nö. käisest sikutamist. Täna näete neid igasugu mudru alates pensionist lõpetades internet jms. müügiga tegelevaid inimesi kaubakeskustes või saate järjekordse „meil on teile pakkuda suurepärane lehetellimus, vitamiin jne“ telefonikõne. Hea uudis on see, et osad teevad seda ülihästi. Halb uudis on aga, et midagi geniaalset selles ei ole. Osade teenuste puhul on see minu hinnangul isegi väärtust lõhkuv. Klient ei vaja Sinu geniaalsust, teda ei huvita mida Sul pakkuda on. Kui suudad luua oma tegevusega väärtust, siis tekib kasu. Nii kliendile kui ka Sulle. Kui ei, siis peab klient Su vallandama.

Kes on Sinu hinnangul Eesti poliitikutest parim müügimees(naine)?

Veel aasta tagasi oleks sellele küsimusele olnud vastata lausa mitme nimega. Nii poliitikute kui riigiametnike maailmast. Kas meil on täna tublisid tegijaid – kahtlemata. Mati Maasikas, Jüri Luik. President Kaljulaidile on ootused suured jne. Tegemist on kindlasti meil Eesti esikõnelejate vahetusega, kus senised liidrid nagu President Ilves ja Taavi Kotka on teinud elus järgmise pöörde ning nende positsioonid vajavad suuresti täitmist. Saabuv EL eesistumine annab kindlasti uutele tulijatele kena lava

Kuhu ja miks Sina täna oma raha kindlasti ei investeeriks?

Olen konservatiiv. Spekulatiivsed positsioonid on kindlasti mängulusti täis ja väga kaugele tulevikku vaatavad panused võivad tagasi teenida kordades. Täna ja praegu ei ostaks ma investeerimise eesmärgil välja kujunemata elukeskkonnaga põllupealset kinnisvara. Kinnisvara investeeringu puhul on olulised 2 asja – usaldusväärne rahavoog ja ajaproovile vastupidav asukoht. Antud objektid ei vasta täna kummalegi kriteeriumile. Teine valdkond mida ma teadlikult väldin on mängurluse ja panustamisega seonduvad ettevõtmised. Seda puhtalt eetilistel kaalutlustel.

14. veebruaril Tallinnas Kaval Antsu talus toimuva finants- ja kindlustussektori müügiinimestele mõeldud konverentsi „Müügi Edulood: kuidas müüa ja kaitsta raha?“ kava leiad SIIT.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt